Uitbreiding en renovatie Klarenbeek


KLARENBEEK: De ruimte benutten die er op een bestaand woonerf aanwezig is, is iets wat wij vaak tegen komen bij onze projecten. Zo ook bij dit project in Klarenbeek, waar achter de woning nog een oude schuur staat die toe was aan een stukje onderhoud. Deze aanleiding hebben de opdrachtgevers aangegrepen om breed te kijken naar wat ze nu precies willen met de woning en de schuur. Dit heeft geresulteerd in een plan waarbij de schuur gerenoveerd en verduurzaamd wordt en middels een tussenbouw gekoppeld gaat worden aan de woning. Eind mei heeft Bouwbedrijf van Laar hier een aanvang mee gemaakt.

 

Bouwbedrijf van Laar heeft in 2018 de woning verbouwd en verduurzaamd. Meer daarover leest u hier: https://vanlaar.nl/bouwbedrijf-van-laar-heeft-passie-voor-wonen/item/verbouw-woning-te-klarenbeek

In 2023 werd zij opnieuw benaderd door de opdrachtgevers in verband met de schuur die onderhoud nodig had en de uitwerking van hun toekomstwensen qua woning. Samen met een architect en op het gebied van de kosten in overleg met Bouwbedrijf van Laar is er gekeken naar de diverse mogelijkheden, die ook getoetst zijn bij de gemeente. Hier is uiteindelijk het plan uitgekomen zoals die nu gerealiseerd gaat worden.

 

De bestaande schuur is eerst gestript en kaal gemaakt. Op de fundering en de oude buitenmuren na, is deze helemaal vrij gemaakt. Vervolgens is de schuur voorzien van een nieuwe geïsoleerde betonvloer, waarop een nieuwe HSB-constructie aan de binnenzijde is aangebracht. Daar bovenop komt de nieuwe verdiepingsvloer en het geheel wordt afgemaakt onder een nieuwe geïsoleerde kap. Aan de binnenzijde worden deze ruimtes afgewerkt als schuur en als hobbyruimte.

 

Tussen de bestaande aanbouw aan de woning en de schuur zit een aantal meter ruimte. Er is voor gekozen om deze ruimte te overbruggen middels een nieuwe aanbouw, zodat daarin een grote leef keuken kan worden gecreëerd en er de ruimte komt voor een bijkeuken met een toilet en een grotere woonkamer.

 

De eerste mijlpaal is bereikt want voor de bouwvak is de kap van de schuur weer dicht, zodat we na de vakantie verder kunnen gaan met de schuur en de tussenbouw.