Renovatie woning te Klarenbeek

In Klarenbeek mocht Bouwbedrijf Van Laar de verbouw/renovatie van deze vrijstaande woning realiseren. In deze klassieke woning hadden de bewoners veel lost van tocht en kou in de winter en warmte in de zomer. Dit vroeg om een flinke verbetering.

 

Bouwbedrijf Van Laar heeft in nauwe samenspraak met de eigenaren een verbouwplan uitgewerkt zodat de woning weer helemaal aan de huidige wensen zou voldoen. Het gevolg is dat een deel van de woning volledig gestript is en op de verdieping zelfs de gehele bouwkundige indeling eruit gesloopt is.

 

De kap en bouwmuren zijn vervolgens van binnenuit volledig na- geïsoleerd en de verdieping is voorzien van een gehele nieuwe bouwkundige indeling. Om de authentieke stijl terug te brengen in het huis, zijn de openingen naast de schoorsteen voorzien van dubbele deuren, welke er oorspronkelijk ook ingezeten hadden. De beglazing is vervangen door HR++ beglazing en de installatie is volledig aangepast.

 

Op de begane grond is een doorbraak gemaakt om de keuken met de woonkamer te verbinden. De keuken is in zijn geheel gestript en volledig na-geïsoleerd en voorzien van nieuwe geïsoleerde betonvloer. De betonvloer is afgewerkt met een PU-gietvloer. Gezamenlijk met de nieuwe keuken maakt dit een modern geheel.

 

Op de slaapkamer is een grote inbouwkast gerealiseerd en tussen de slaapkamers is een moderne, nieuwe badkamer gerealiseerd. De installatie is weggewerkt op de vliering zodat deze geen extra ruimte inneemt en de verdieping is voorzien van een airco installatie waarmee tevens in de winter verwarmd kan worden.

 

De opdrachtgevers zijn zeer tevreden met het resultaat van deze verbouw en hebben er deze winter heerlijk warm bijgezeten.


Terug naar 'Wonen'