Renovatie villa te Vaassen

De bestaande villa, in een bosrijke omgeving, heeft een totale metamorfose doorgemaakt. Naast de opdracht de woning een fris en modern uiterlijk te geven was het verduurzamen een belangrijk thema. Dat heeft erin geresulteerd dat met recht gesproken wordt over een totale renovatie, want eigenlijk zijn alleen de wanden blijven staan. Het geheel is integraal aangepakt met een prachtig resultaat.

 

Bouwkundig zijn onder andere de vloeren en het dak/kap vervangen. Binnen is de indeling aangepast en zijn alle wanden opnieuw strak afgewerkt (stucwerk). Bijzondere elementen binnen zijn de glazen balustrades, de nieuwe trap, de openhaard en de "span plafonds". Natuurlijk zijn ook de keuken en de sanitaire ruimten in lijn van de moderne uitstraling aangepakt.

 

Bij het aanpassen van de woning is ook veel aandacht gegeven aan de verduurzaaming (verbeterde isolatie, laag termperatuurverwarming, HR++ beglazing, etc.). Het nieuwe dak heeft een hoge isolatie waarde en is voorzien van een "mos-sedum" dakbedekking. De buitenwanden zijn aan de buitenzijde voorzien van isolatie en zijn daarna met stucwerk afgewerkt. Ook zijn alle ramen en deuren vervangen. Het resultaat is een woning die voldoet aan de huidige strenge eisen, maar vooral heel veel comfort biedt en een zeer aangenaam binnenklimaat.

 

De opdracht is in bouwteam uitgevoerd, dus zijn de keuzes in nauw overleg met de opdrachtgever gemaakt. Gezamenlijk is er gewerkt om de ideeën van de opdrachtgever te vertalen naar bouwkundig realiseerbare en goede oplossingen. Het resultaat is een verbouwing die een villa heeft opgeleverd met een totaal nieuwe stijl en uitstraling!

 

Ontwerp: De Jong bouwkundig ontwerp en tekenbureau Vaassen


Terug naar 'Woningbouw'