Nieuwbouw Mobiliteitsplein te Vaassen

Het Mobiliteitsplein in Vaassen, op industrieterrein Eekterveld, bestaat uit 2 hoofdgebouwen waarin een aantal bedrijven zijn gevestigd te weten; Schadeherstelbedrijf ABS Autohersel Tiemessen, Auto & Service Van de Mars, Motorservice Oscar Goos en Vemeko-Briljant. De bedrijven hebben zich  geclusterd om de klant optimaal te kunnen bedienen met alles op het gebied van auto en motoren, dus mobiliteit.

 

Het gaat hierbij om gebouwen die door hun vorm, detaillering en materiaalkeuze een bijzondere uitstraling hebben, in het bijzonder richting de Eekterweg. De gebouwen bestaan uit een stalen draagconstructie die is voorzien van sandwichpanelen, als gevelbekleding, ter plaatse van de bedrijfsruimten. Het kantoor- en winkeldeel worden geaccentueerd door baksteen metselwerk over twee verdiepingen.

 

Bij het andere gebouw springt de showroom van het garagebedrijf eruit door, eveneens in twee bouwlagen, de toepassing van veel glas middels een vliesgevel. Onder dit garagebedrijf is ook nog een kelder gerealiseerd. In het middendeel van het grote gebouw van Tiemessen autoherstel zijn eveneens Carwash plaatsen gerealiseerd, zodat men na een bezoek aan het mobiliteitsplein weer glimmend de weg op kan.

 

Dit project is uitgevoerd in een bouwteam. De samenwerkende deelnemers van het team hebben zo hun kennis en kunde ingebracht om de beste keuzes te maken voor dit Mobiliteitsplein en natuurlijk hun eigenaren en gebruikers. Het resultaat zijn twee aansprekende en functionele bedrijfsgebouwen.

 

Ontwerp: Harmonische Architectuur Voorstonden (Brummen)


Terug naar 'Werken'