Verduurzaming en modernisering boerderijwoning te Lelystad

Een bestaande boerderijwoning gas-loos maken en een compleet gemoderniseerde woning helemaal aan de eisen van deze tijd ingericht, dat was de wens van de opdrachtgever voor deze verduurzaming en renovatie in Lelystad. In bouwteam hebben wij dit project uitgevoerd naar het fantastische moderne ontwerp van Anders Style.

 

Om deze woning gas-loos te krijgen is het gehele verwarmingssysteem aangepast naar een laagtemperatuur systeem wat bestaat uit vloerverwarming op de begane grond en LT-radiatoren op de verdieping. Deze verwarming wordt gevoerd door middel van een decentrale warmtepomp in één van de schuren. Op het dak van de schuren ligt een grote hoeveelheid PV-panelen wat zorgt voor een duurzame opwekking van de energie.

 

Bij deze wijziging van de verwarming was het ook benodigd om de woning goed te isoleren. Daarvoor is de gehele begane grondvloer gerenoveerd. Door deze grote ingreep heeft de opdrachtgever er voor gekozen om ook direct de plattegrond van de woning te wijzigen. Zo zijn er diverse doorbraken gerealiseerd en is de hele basis-installatie vernieuwd en voorzien van onder andere een domotica systeem. Hiermee voldoet de woning aan de nieuwste snufjes van deze tijd.

 

De afwerking van deze renovatie bestond uit het aanbrengen van nieuwe plafonds, een nieuwe badkamer, nieuw toilet, nieuwe keuken, vloerafwerking, complete stoffering en prachtige moderne deuren die de verschillende vertrekken van elkaar scheiden.

 

Om meer licht in de entree van deze woning te krijgen is er een dakraam geplaatst boven de hal. Tevens zijn de oude wanden gestukadoord en is er een nieuwe moderne trap geplaatst met nieuwe traphekken. Met dit extra daglicht en de fraaie zwartstalen trap voorzien van massief houten treden, straalt het geheel kwaliteit uit en maakt het dat de entree de gehele woning ook eer aan doet.

 

Bouwbedrijf Van Laar heeft deze renovatie naar volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd en de gehele coördinatie van het uitvoeringstraject tot en met de wandafwerkingen en het schilderwerk op zich genomen.

 

Ontwerp: Anders Style  http://www.andersstyle.nl


Terug naar 'Verbouw'