Vernieuwbouw De Krugerstee in Vaassen

Bouwbedrijf Van Laar heeft in opdracht van De Veluwse Onderwijsgroep in Vaassen de vernieuwbouw van de Krugerstee gerealiseerd. Intussen hebben de kinderen, meesters en juffen hun intrek genomen in het nieuwe gebouw. Een gebouw dat helemaal aan de eisen van deze tijd voldoet!

 

Basisschool De Krugerstee is van oudsher gevestigd aan de Westerenkweg in Vaassen. Omdat dit gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed is er in overleg met de gemeente een plan gemaakt voor een duurzame school. Doordat OBS de Rotonde al enige jaren geleden het pand aan de Potgieterstraat had verlaten, stond deze locatie leeg. In de onderzoeksfase bleek dat deze locatie een goede optie was om te gaan vernieuwen. Hiermee kon de Krugerstee tijdens de bouwfase gewoon blijven op hun oude plek en was er dus alle ruimte om een nieuwe en duurzame school te realiseren. Bouwbedrijf Van Laar verwierf in 2020 de opdracht voor het realiseren van deze nieuw school. 

 

Het bestaande gebouw is eerst volledig gestript, het aanwezige asbest is gesaneerd en sommige bouwdelen zijn gedemonteerd. Vervolgens is  de school helemaal opgefrist en gemoderniseerd. Vanaf de buitenzijde is al zichtbaar dat de school een upgrade heeft ondergaan. Zo is alle dakbedekking vervangen en zijn de daken die in de zon liggen voorzien van zonnepanelen. De oude kozijnen zijn verwijdert en hiervoor in de plaats zijn nieuwe aluminium kozijnen gekomen voorzien van screens. Het geheel is afgewerkt met nieuwe overstekken, dakranden en gevelelementen van hout. In het midden van het gebouw is een grote ruimte toegevoegd in de vorm van een kas. In deze kas zit een grote tribune-trap met op de entresolvloer een lerarenkamer en ruimte voor de leerlingen om opdrachten te maken.

 

De lokalen, het speellokaal, de lerarenkamer, pantry en toiletgroepen zijn volledig vernieuwd. Eigenlijk is de school van binnen voorzien van een compleet nieuwe installatie en is hij volledig opnieuw afgebouwd. Alles conform de nieuwste eisen waaronder Frisse Scholen Klasse B. Dit resulteert in een duurzaam en modern gebouw waar het prettig leren is. 

 

De school biedt ruimte aan 225 leerlingen over een vloeroppervlak van 1.330m2 BvO. 

 

Ontwerp: MORFIS architectenbureau & Gortemaker Algra Feenstra (GAF)


Terug naar 'Utiliteitsbouw'