Faberhal Heerde verbouwd en uitgebreid met turnhal

De Faberhal in Heerde is in opdracht van de Gemeente Heerde uitgebreid met een turnhal en tevens zijn de natte ruimten, kantine en entree vernieuwd. Bovendien was dit hèt moment om ook een verduurzamingslag te maken. Kortom het sportcomplex voldoet weer aan de huidige eisen. Ook in de esthetiek is de modernisering zichtbaar. Het ontwerp dat door Ebbens architecten is verzorgd, geeft het gebouw ook een uitstraling die past bij deze tijd.

 

Er zijn verschillende technieken gebruikt om tot een duurzamer gebouw te komen. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie, er is een biobrandstofinstallatie aangebracht, er wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning, optimale isolatie, laagtemperatuur verwarming en een gescheiden rioolstelsel. Ook legionella-preventie was een belangrijk item.

 

We hebben dit mogen realiseren met ondernemers uit de gemeente Heerde. Heva klimaat en installatie, Biomassatechniek Van Munster en Daanen Installatietechniek verzorgden de installatieonderdelen. Wij mochten als hoofdaannemer onze bouwtechnische en coördinerende bijdrage leveren.

 

Dit project is uitgevoerd als een leerlingenbouwplaats, waarmee extra praktijk opleidingsmogelijkheden zijn gecreëerd voor de aankomende generatie bouwvakkers.

 

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de sporthal gewoon in gebruik gebleven.

 

Ontwerp: Ebbens Architecten te Epe

 


Terug naar 'Utiliteitsbouw'