Renovatie interieur Dorpskerk te Vaassen

Het interieur van de Dorpskerk, die momenteel plaats biedt aan ongeveer 500 kerkgangers, is in 1962 voor het laatst verbouwd en is na ruim een halve eeuw weer eens drastisch onderhanden genomen. In de tussentijd, in 2002,  is nog wel het historische orgel in de kerk, dat dateert uit 1821, vernieuwd.

 

Door een aantal behoeften werd er gekomen tot de interieurvernieuwing van de kerk zoals nu is gerealiseerd. Dat zijn: andere zitopstelling zodat de gemeente het samenzijn meer ervaart, kunnen maken van alternatieve opstellingen, meer licht in het kerkgebouw door sloop van de oostelijke tussenwand waardoor grote venster en roosvenster weer in zicht komen, voorziening voor nieuwe toiletten en pantry voor koffieschenken in de kerk in plaats van in de Rank.

 

Deze uitgangspunten zijn door de commissie, vrijwilligers, adviseurs en Van Laar vertaald naar het nieuwe interieur. Licht, kleur, natuursteen en hout zijn de accenten die hebben geresulteerd in een prachtig interieur dat bijdraagt aan het samen gemeente zijn, een huis van ontmoeting met de Vader, de Zoon, de Heilige Geest en met elkaar.

 

Ontwerp: VBW Architekten Velp

 


Terug naar 'Utiliteitsbouw'