Restauratie authentiek landhuis te Heerde

Op een bijzondere plek middenin het bekenlandschap van Heerde ligt dit authentieke landhuis. In het voorjaar van 2020 is Bouwbedrijf Van Laar gestart met de inspectie van het pand en na de zomervakantie begonnen met het noodzakelijke onderhoud. Ook het schilderwerk van het pand, de dakkapellen en goten zijn aangepakt.

 

De prachtige dakkapellen met gebogen fronton en sierlijk uitgezaagde oren, de ramen en dorpels waren hier en daar door weersinvloeden verslechtert of waren aangetast door houtrot. Waar mogelijk zijn deze door onze vakmannen op ambachtelijke wijze gerestaureerd. Waar dit niet meer mogelijk was zijn de delen zorgvuldig gereconstrueerd.

 

De dakconstructie rondom de dakkapellen bleek ook in een slechte staat. Het dakbeschot, de tengels, folies en latten zijn door Bouwbedrijf Van Laar vakkundig hersteld en voorzien van de juiste nieuwe materialen. Tegelijkertijd is ook het lood- en zinkwerk van de dakkapellen en goten waar nodig gerepareerd of vervangen.

 

De bliksemafleiders, hoekkepers, ruiters en de hoekvorsten zijn hersteld zodat het dak en de dakkapellen er in zijn geheel voor jaren weer tegen kan.

 


Terug naar 'Restauratie'