Renovatie showroom en werkplaats Volvo Nieuwenhuijse Meppel


In opdracht van de Nieuwenhuijse Groep heeft Bouwbedrijf Van Laar de renovatie van de Volvo vestiging in Meppel gerealiseerd.

 

In een korte tijd en volgens een strak schema zijn de showroom en werkplaats verbouwd tot het nieuwe Volvo Personal Service (VPS) concept. Een innovatieve werkwijze waarin de klant altijd een vast aanspreekpunt heeft. En de beste en meest persoonlijke service gegeven kan worden. Een van de mooie onderdelen aan dit concept is de open uitstraling, hierdoor is alles ruimtelijk opgezet en kan de klant niet alleen de showroom, maar ook de werkplaats zien. Voor de monteurs is het ook een hele nieuwe werkwijze. Bij iedere werkplek hebben wij een tussenwand geplaatst waar al het gereedschap en apparatuur in is verwerkt. Dit geeft een strakke en overzichtelijk uitstraling. Meer informatie over het VPS-concept kunt u lezen op de website van Nieuwenhuijse.

 

Showroom

Samen met de medewerkers van de Nieuwenhuijse Groep, onze onderaannemers en conform de tekeningen van de architect is het plan goed voorbereid en uitgewerkt. Aller eerst zijn we begonnen met de showroom zodat er in de werkplaats gewoon doorgewerkt kon worden. In een korte tijd hebben wij na het sloopwerk de showroom voorzien van nieuwe plafonds en betimmeringen. In de plafonds is nieuwe energiezuinige verlichting aangebracht waarmee de auto’s mooie in de schijnwerpers kunnen worden gezet. De vloer van de showroom is grotendeels gerenoveerd en deels vernieuwd. De koffie-hoek is voorzien van een nieuwe pantry, vloer en een mooi houten lattenplafond. Naast de koffie-hoek is een echte livingroom gerealiseerd wat veel comfort en een duurzame uitstraling met zich meebrengt. Ook de balie en de kantoren hebben een metamorfose ondergaan en alles is weer goed in de verf gezet zodat het er weer jaren tegenaan kan.

 

Werkplaats

De werkplaats heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Voor het VPS concept moesten er bij iedere werkplek de zogenoemde VPS-wanden geplaatst worden. Deze zijn volledig door ons opgebouwd en voorzien van het nodige installatiewerk. Hierna is de vloer van de werkplaats volledig gecoat. Dit geeft een mooie en strakke uitstraling en maakt het voor de medewerkers makkelijk om de vloer schoon te houden. Bij deze nieuwe indeling en het nieuwe concept horen ook nieuwe bruggen en nieuwe apparatuur. Het eindresultaat mag er zijn en wij hopen dat de monteurs hier iedere dag met veel plezier aan de Volvo’s kunnen werken.  

 

Wij willen de Nieuwenhuijse groep bedanken voor deze prachtige klus! Samen met de onderaannemers en leveranciers hebben we een prachtig project geraliseerd.