Renovatie bungalow te Wapenveld

Deze jaren ’50 woning is gelegen in een bosrijke omgeving van Wapenveld. Toen de nieuwe bewoners deze woning hadden aangekocht hebben zij Bouwbedrijf Van Laar ingeschakeld om samen in bouwteam de woning te gaan verbouwen, geheel naar hun eigen wensen.

 

De bungalow voldeed niet aan de eisen van de nieuwe bewoners. Met name de bouwkundige indeling zorgde voor weinig ruimtelijkheid. De woning is daarom in zijn geheel gestript en in het middel is de gehele bouwkundige indeling eruit gehaald. Om de hoofddraagconstructie op te vangen zijn daarom grote stalen liggers onder de balklagen aangebracht. Daarna zijn de oude puien verwijderd, sparingen in de gevel zijn vergroot en voorzien van nieuwe houten (schuif)puien om extra veel licht in de woning te creëren. Na deze grote ingrepen is de gehele installatie van de woning vernieuwd en is de woning afgebouwd inclusief nieuwe badkamer en toiletten.

 

Aan de buitenzijde is de woning voorzien van nieuwe boeiplanken en zijn de bestaande kozijnen gerepareerd. Het resultaat is een fantastische ruime woning waarbij er een prachtige connectie tussen binnen en buiten ontstaat. Vanuit de grote hoekbank die nu voor de glas pui in de woonkamer staat, kijk je prachtig uit over de heidetuin. De opdrachtgevers zijn erg tevreden met het resultaat en hebben een fantastische plek gevonden om de natuur te beleven en tot rust te komen.

 

Architect: Nicemakers


Terug naar 'Renovatie'