Uitbreiding bedrijfspand Duratherm in Elburg

In opdracht van Duratherm in Elburg heeft Bouwbedrijf Van Laar in bouwteam samengewerkt om het bestaande bedrijfspand uit te breiden. Dit keer geen uitbreiding op de grond, maar een utibreiding op het dak. 

 

Bij Duratherm bestond de wens om het bestaande kantoorpand uit te breiden. Omdat de ruimte op het kavel zo min mogelijk aangetast mocht worden is er een ontwerp gemaakt voor een uitbreiding op het dak. Dit in de vorm van een extra verdieping. Omdat dit best een uitdagende opgave is, is Bouwbedrijf Van Laar in een vroeg stadium ingestapt om dit plan samen met de opdrachtgever in bouwteam uit te werken. Dit heeft geresulteerd in een strak ontwerp, met een strakke planning en een uitvoering waarin de overlast zoveel mogelijk beperkt kon worden. 

 

Na akkoord op het plan heeft Bouwbedrijf Van Laar het plan uitgeëngineerd en is er voor gekozen om zoveel mogelijk onderdelen prefab te maken. Hiermee zijn in een korte tijd extra ruimtes gerealiseerd. 

 

De werkzaamheden bestonden uit het realiseren van een paalfundering, een uitbreiding voor een liftschacht, het realiseren van een volledig extra verdieping bestaande uit werkruimtes en een bedrijfswoning. Het geheel heeft Bouwbedrijf Van Laar volledig verzorgt inclusief de afbouw, afwerking en sanitaire ruimtes.

 

Architect: Ter Velde & Den Besten


Terug naar 'Renovatie'