Herstel brandschade bij QolorTech te Vaassen

In de nacht van 24 op 25 augustus werden wij opgeschrikt door een nachtelijk telefoontje. Rond 4.00 uur ’s nachts was er brand ontstaan in een van de bedrijfshallen van onze buren QolorTech op het Eekterveld in Vaassen. 
 
Dat was even schrikken voor zowel onze buren als voor ons. De brandhaard zat aan de zeide van waar wij onze bedrijfshal op ongeveer 4 meter vanaf hebben staan. De wind stond in onze richting met dus het risico dat het over zou slaan naar ons bedrijfspand. Echter door het adequate optreden van HBV beveiliging die de brand melde en de verschillende brandweerkorpsen werd erger voorkomen en waren zij de brand snel meester. Er werd ook een waterscherm aangebracht om overslag te voorkomen en de brandweerlieden konden blussen vanaf het dak van onze hal.
 
Nadat de brand later op de dag geheel geblust was volgde de inventarisatie en een plan om de productie van de zwarte masterbatches zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken. Na de eerste inventarisatie die middag, werden ’s avonds de verschillende partijen om het gebouw te kunnen aanpakken benaderd en werden direct offertes gemaakt. De volgende dag om 8.00 uur vond de presentatie van de aanpak naar opdrachtgever en verzekeraar plaats. Voor 12.00 was de opdracht rond en kon men die middag beginnen met de aanpak.
 
De schoonmaakploegen waren inmiddels bezig. Zo werden het dak en onderdelen van de constructie vervangen om zo snel mogelijk weer water dicht te zijn. In tussentijd ging het schoonmaken in volle gang door en werd ook de complete bedrading van aansturing van de machines vervangen. Na anderhalve week werd er weer proef gedraaid en krap 2 weken later was de zwarthal productie weer in volle gang. Onderwel werd de gehele gevelconstructie ook vervangen. 
 
Door goede wil en optimale samenwerking bleek er weer heel veel mogelijk in een zeer kort tijdsbestek. Wij zijn enthousiast over hetgeen een ieder heeft gepresteerd, blij met het vertrouwen dat we kregen om deze klus te klaren en dankbaar dat de schade kon worden beperkt en wij daarin een bijdrage mochten leveren.

Terug naar 'Renovatie'