Nieuwbouw 35 woningen in 2e fase Gelders Kwartier te Emst

Dit project is de 2e fase in een eigen ontwikkeling van Van Laar. Binnen de woonvisie van de gemeente Epe is het plan Gelders Kwartier in Emst opgenomen. In deze wijk zijn in totaal 81 woningen opgenomen, die in verschillende fases worden gebouwd. In deze tweede fase met 35 woningen zijn 2 typen woningen opgenomen. Dit zijn appartementen en grote eengezinswoningen.

 

Bij het ontwerp van de woningen is door de vorm en het materiaal/kleurgebruik een eenheid gecreƫerd waardoor een aantrekkelijke is ontstaan die aansluit bij de 1e fase. Er is geen doorgangsverkeer waardoor rust ontstaat, die ook nog eens wordt versterkt door een kindvriendelijke aanleg en groen.

 

Ook in deze fase is het door Van Laar toegepaste bouwsysteem van lichtbeton weer gebruikt wat bijdraagt aan het snel wind en water dicht zijn en een korte bouwtijd. Al bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de kwaliteit, maar ook aan het beperken van onderhoudskosten. Er is gekozen voor goede isolatie en een modern ventilatie- en verwarmingssysteem.

 

Ontwerp: Nijhoff Architecten Wierden


Terug naar 'Projectontwikkeling'