Verduurzamingsproject tussenwoning Zwolle


ZWOLLE: In Zwolle, in de wijk AA-landen, zijn wij inmiddels gestart met het verduurzamen, renoveren en verbouwen van een tussenwoning. Samen met de opdrachtgever hebben in bouwteam een plan uitgewerkt wat voldeed aan hun wensen en passend was binnen hun budget.

 

Op de begane grond hebben wij inmiddels de bestaande radiatoren verwijderd en is er vloerverwarming in gefreesd. Om het rendement van de vloerverwarming te verhogen hebben wij de begane grondvloer geïsoleerd doormiddel van bodemisolatie.

 

Om meer licht in de badkamer te krijgen is er een groot dakraam geplaatst. De badkamer is geheel naar wens van de opdrachtgever gemoderniseerd waarbij het sanitair en tegelwerk is vervangen en al het leidingwerk in de wanden is verwerkt. Het wandtegelwerk is uitgevoerd in tegels van 60x120cm, waarbij er diverse nisjes door ons in de wanden zijn verwerkt. Het vloertegelwerk bestaat uit mozaïek en de plafonds zullen vlak gepleisterd worden. Zodra het stukadoorswerk gereed is kan het sanitair geplaatst en gekit worden en is de badkamer gereed voor gebruik!

 

In de voorgevel zijn de oude kozijnen inmiddels vervangen voor onderhoudsarme kunststof kozijnen met HR++ beglazing. Ook hebben wij de gevelplanken vervangen voor Keralit gevelbekleding en worden de boeien van de bestaande dakkapel vervangen door Trespa. Nadat er een nieuwe voordeur geplaatst is, is de voorzijde van de woning weer tiptop in orde.

 

Op de 1e verdieping van de woning zal aan de achterzijde van de woning een grote dakkapel gemaakt worden. Deze zullen wij in het werk maken, omdat de locatie van de woning het lastig maakt om hier een prefab dakkapel met een kraan te plaatsen. Door deze dakkapel hebben de bewoners meer ruimte en meer daglicht in de slaapkamers.

 

Op de 2e verdieping zal er een brede dakkapel met een platdak aan de voorzijde van de woning in combinatie met dakkapel met een nokverlegging aan de achterzijde van de woning worden gebouwd. Op deze manier was het mogelijk om de 2e verdieping te vergroten passend in het beleid van de gemeente Zwolle. Hiermee wordt voor de opdrachtgever veel extra ruimte gerealiseerd want in plaats van een bergzolder kunnen ze hier nu een grote masterbedroom maken. Om de 2e verdieping te bereiken hebben wij een nieuwe trapsparing gerealiseerd en hebben wij een nieuwe trap geplaatst. Gelijktijdig hebben wij ook de bestaande trap op de begane grond vervangen voor een nieuwe trap.

 

Om een afgewerkt geheel te krijgen wordt de woning opnieuw gestukadoord, binnendeuren vervangen en worden de installaties vernieuwd en netjes weggewerkt. Als dit alles straks klaar is hebben de bewoners een woning waar ze weer voor jaren mee vooruit kunnen.

 

Een mooi verduurzamingsproject voor nog vele jaren woonplezier.