Verduurzaming woonhuis en bijgebouw


WAPENVELD: Bouwbedrijf van Laar heeft de verduurzaming en grote verbouw van een vrijstaande woning met bijgebouw opgeleverd. Het was een ingreep waarbij veel gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen en waarbij de woning en het bijgebouw volledig gas-loos zijn geworden. Een mooie en omvangrijke verbouwing die wij compleet van sloop tot eindafwerking hebben gerealiseerd.

 

De PV installatie en de bodem warmtepomp zijn geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Ook is het sedum-kruidendak aangebracht op het platte dak van de woning die samen met het houtwol isolatiepakket zorgt voor een voelbare comfortabele en zeer energiearme woning.

 

Binnen is de woning van top tot teen geïsoleerd, is er een nieuwe trap geplaatst en zijn natuursteen- en parketvloeren op de verdiepingen gelegd. Er zijn diverse betimmeringen van de kozijnen, ramen en plafonds uitgevoerd en mooi afgeschilderd.

 

Ook is er een prachtige duurzame kacheloven geplaatst als sfeer en bijverwarming in de woning.

 

Buiten zijn de nieuwe vensterluiken afgehangen en zal rondom de woning een bestrating worden aangebracht van originele gele ijsselsteentjes mogelijk gemaakt in de oude steenfabriek aan de overkant van de IJssel.

 

We zijn er trots op dat we aan de wens van de opdrachtgevers hebben voldaan, om de woning duurzaam en toekomstbestendig te maken, voorzien van werkplekken voor thuiswerken.

 

We wensen de bewoners veel woon- en werkplezier in deze prachtige woning.