Verduurzaming woonhuis en bijgebouw


WAPENVELD: In Wapenveld werkt Bouwbedrijf van Laar aan de verduurzaming en grote verbouw van een vrijstaande woning met bijgebouw in Wapenveld. Het is een ingreep waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en waarbij de woning en het bijgebouw volledig gas-loos gaan worden. Een mooie en omvangrijke verbouwing die wij compleet van sloop tot eindafwerking uitvoeren.

 

Op dit moment nadert de verbouw de voltooiing en wordt hard gewerkt aan de afwerking in de woning en het bijgebouw. Inmiddels is de PV installatie en de bodem warmtepomp geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Ook is het sedum-kruidendak aangebracht op het platte dak van de woning die samen met het houtwol isolatiepakket zorgt voor een voelbare comfortabele en zeer energiearme woning.

 

Binnen is de nieuwe trap geplaatst, zijn de natuursteen- en de parketvloeren op de verdiepingen en wordt de laatste hand gelegd aan de diverse betimmeringen van de kozijnen, ramen en plafonds voor de start van de schilders.

 

Binnenkort zal nog een duurzame kacheloven worden geplaatst als sfeer en bijverwarming in de woning.

 

Voor buiten liggen de nieuwe vensterluiken gereed om afgehangen te worden en zal rondom de woning een bestrating worden aangebracht van originele gele ijsselsteentjes mogelijk gemaakt in de oude steenfabriek aan de overkant van de IJssel.

 

Zo wordt de wens van de opdrachtgevers om de woning duurzaam en toekomstbestendig te maken, voorzien van werkplekken voor thuiswerken en ontspanning eind dit jaar gerealiseerd.

 

Bouwbedrijf van Laar is vanaf het eerste moment aangehaakt bij dit project en na een lange periode van formaliteiten, onderzoeken en vergunningen komt de oplevering van deze prachtige opdracht eind dit jaar in zicht.