Verduurzaming woonhuis en bijgebouw


WAPENVELD: In Wapenveld werkt Bouwbedrijf van Laar aan de verduurzaming en grote verbouw van een vrijstaande woning met bijgebouw in Wapenveld. Het is een ingreep waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en waarbij de woning en het bijgebouw volledig gasloos gaan worden. Een mooie en omvangrijke verbouwing die wij compleet van sloop tot eindafwerking uitvoeren.

 

De opdrachtgever heeft de wens om de woning toekomstbestendig te maken, zo wil zij graag van het gas af, maar wil zij de woning ook graag praktischer ingedeeld hebben zodat het ook mogelijk is om de oude dag hier door te brengen. Daarnaast wil zij het bijgebouw ook betrekking bij de verduurzaming en hier de mogelijkheden creëren voor werkplekken zodat er vanuit huis gewerkt kan worden. Bouwbedrijf van Laar is vanaf het eerste moment aangehaakt bij dit project en na een lange periode van formaliteiten, onderzoeken en vergunningen kunnen we nu eindelijk starten.

 

Allereerst zullen zowel de woning en het bijgebouw volledig gestript worden aan de binnenzijde. Vervolgens zal de woning voorzien worden van een uitbouw aan de achterzijde en een nieuw plat dak met sedum bedekking. Aan de binnenzijde wordt de woning op de begane grond en de verdieping grotendeels opnieuw ingedeeld. Ook wordt er een nieuwe, luiere trap geplaatst zodat de verdieping beter toegankelijk is. Zowel de vloer, wanden als kap worden geïsoleerd met een duurzame isolatie. Er komt een volledig nieuwe technische installatie in de woning en de gasketel gaat eruit dus zowel de woning als het bijgebouw worden straks gevoed door een grote warmtepomp met bronnen.

 

In de woning komt een nieuwe keuken, nieuwe badkamer en deze wordt volledig opnieuw afgewerkt. In het bijgebouw worden de vloeren vernieuwd omdat hier vloerverwarming in komt in combinatie met de warmtepomp. Daarnaast wordt ook hier de gastenbadkamer vernieuwd en zal een zijde van het dak voor een groot deel vol gelegd worden met PV-panelen.

 

Als alles volgens plan verloopt zal de oplevering deze zomer plaats gaan vinden.