Vakantiehuis De Rode Beer nadert de oplevering


HEERDE - Na maanden hard werken nadert de verbouw en uitbreiding van vakantiehuis De Rode Beer haar voltooiing. Inmiddels is de gevelisolatie en afwerking aangebracht evenals de Western Red Cedar bekleding. Binnen vordert het stukadoorswerk gestaag en kan binnenkort het tegelwerk als laatste worden aangebracht. De Rode Beer kan daarna beginnen met de afwerking en inrichting van het vakantiehuis zodat zij deze zomer haar deuren kan openen.

 

De verbouwing

De verbouwing heeft ervoor gezorgd dat het bestaande gebouw van 2 bouwlagen is uitgebreid met aan de achterzijde een uitbouw met daaronder een souterrain van 11 meter bij 6 meter. Daarnaast is het pand van binnen volledig gestript en is de kap eraf geweest. Dit alles is gedaan om het bouwwerk opnieuw te kunnen indelen en overal toegankelijk te maken voor rolstoelers.

In de hal en aan de achterzijde zijn twee fraaie vides gerealiseerd met grote glaspartijen. Hiermee wordt het daglicht binnengehaald en ontstaat er een ruimtelijk effect. Buiten en binnen worden op deze manier meer met elkaar verbonden.

 

Vakantiehuis

Vakantiehuis de rode beer wordt een sfeervol ingericht vakantiehuis voor mensen met een handicap en hun familie/begeleiders wat is voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten om zorg optimaal te kunnen verlenen. Het vakantiehuis gaat plaats bieden aan 2 tot 10 personen (1 groep per keer). In het vakantiehuis is een separaat appartement ingericht zodat u tijdens de vakanties ook familieleden en families kunnen worden ontvangen.

Meerdere slaapkamers zijn ingericht voor een grotere zorgbehoefte, bijvoorbeeld door een directe verbinding met een ruime douchegelegenheid en een tilsysteem. Daarnaast komt er een “ouderkamer” die direct gelegen is naast de zorgkamers. Tijdens het verblijf kun je gebruik maken van een hoog-laag bad. Alle kamers zijn bereikbaar voor rolstoelers waarbij de lift ook de bovenverdieping bereikbaar maakt.

 

Ontwerp: Architectenbureau Vincenth Schreurs BNA Aalten