Verbouw en verduurzaming woonhuis te Wapenveld


WAPENVELD – Verduurzaming staat bij steeds meer mensen bovenaan het wensenlijstje bij de aankoop van een nieuwe woning. Zo ook de toekomstige bewoners van deze jaren ’60 woning in Wapenveld.

 

Onze opdrachtgever heeft deze prachtige, maar gedateerde, jaren ’60 woning aangekocht en wil deze woning compleet aanpakken. Samen met de opdrachtgever hebben wij daarom afgelopen zomer gewerkt aan de uitwerking van het verbouwplan en de aanvraag voor de omgevingsvergunning.

 

Nadat dit hele traject is doorlopen gaan we nu starten met de daadwerkelijke verbouw. Een mooie klus waarbij de woning straks compleet gemoderniseerd is.

 

Voor de kerst zal de woning voorzien worden van nieuwe kozijnen, ramen en deuren met triple-glas. Ook de constructies boven de kozijnen zullen hiermee verbeterd worden en zal er asbest gesaneerd worden.

 

Vervolgens zullen we binnen aan de slag gaan met het realiseren van een complete nieuwe geïsoleerde begane grondvloer met vloerverwarming.

 

Begin volgend jaar zal de asbest kap op de woning en garage gesaneerd worden waarna er een nieuwe geïsoleerde kapconstructie opkomt met nieuwe goten, boeien en pannen.

Binnen krijgt de woning een compleet nieuwe installatie, nieuwe plafonds, nieuwe badkamer, toilet en keuken.

 

Als alles straks klaar is heeft onze opdrachtgever een woning die nog steeds voorzien is van de jaren ’60 kenmerken, maar dan wel in een jasje wat helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd.