Van Laar en QolorTech vinden toekomstgerichte overeenstemming


VAASSEN - QolorTech en Bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar zijn enthousiast over de toekomstplannen voor hun ondernemingen en de overeenstemming die zij hebben kunnen bereiken over de overdracht van het bedrijfsonroerendgoed van Van Laar aan de Radeweg 3 in
Vaassen. Al enkele jaren zijn de bedrijven, die buren zijn op het industrieterrein Eekterveld, met elkaar in gesprek over een overdracht van het bedrijfspand van Van Laar aan QolorTech.

 

QolorTech verkeert al meerdere jaren in een groeifase en heeft inmiddels 11 productielijnen voor het maken van hun masterbatches. Van Laar ligt met haar bedrijfspand tussen de verschillende opslaghallen en transportzones van QolorTech in. De bedrijfslocatie van Van
Laar biedt QolorTech de kans de productie en logistieke afwikkeling nog efficiënter te laten verlopen en verdere ruimte te geven aan groei.

 

Van Laar heeft op dit moment twee bedrijfspanden namelijk in Vaassen en in Wapenveld. Gezien de geringe afstand tussen de locaties is dit een goede gelegenheid de activiteiten te centraliseren om onze klantenkring effectief te blijven bedienen. Het gebouw in Wapenveld is van recentere datum en is een zichtlocatie aan de entree van industrieterrein "De Vlijt".

 

Van Laar en QolorTech zijn al 23 jaren goede buren op het bedrijventerrein en de directies kennen elkaar ook in de persoonlijke sfeer. Met dit als basis hebben we gezamenlijk goede afspraken kunnen maken om kansen te benutten voor de nabije toekomst.

 

Er zullen de komende maanden werkzaamheden plaatsvinden op het achterterrein aan de Radeweg 3 ter realisatie van een uitbreiding voor QolorTech. Van Laar zal een deel van het terrein aan de Radeweg 5 in gebruik nemen voor opslag van materieel.

De komende periode zal de locatie in Wapenveld uitgebreid worden en vinden een aantal interne aanpassingen plaats. Daarnaast zal het bedrijfspand verder verduurzaamd worden. De samenvoeging van beide vestigingen zal in 2016 plaatsvinden.

 

Directie Bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar BV