Uitbreiding woning Vaassen


VAASSEN: Bouwbedrijf van Laar heeft weer een mooi nieuw project dat in Vaassen opgestart gaat worden. Na een voorbereidingstraject van ongeveer een jaar is het gelukt om van de ideeën en wensen van de opdrachtgever te komen tot een mooi bouwplan wat gerealiseerd gaat worden.

 

Ruim een jaar geleden kwamen wij in contact met de opdrachtgevers uit Vaassen in verband met hun wensen om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren. Hoewel het lastig voor hun was om de bestaande garage op te offeren en ze graag gebruik wilden blijven maken van de ruimte in hun tuin, wilden zij wel graag hun wens realiseren om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te maken. Nadat zij zelf een schets hadden aangeleverd en de wens meer vorm kreeg, waren zij nog niet overtuigd dat dit het juiste plan was. Bouwontwerp de Jong is daarom ingeschakeld om te kijken naar de mogelijkheden en daarin zo goed mogelijk de wensen van de opdrachtgever te vertalen.

 

Dit resulteerde in het plan dat nu gerealiseerd gaat worden. De garage wordt ingekort om een stuk ruimte te maken voor een nieuwe aanbouw die tegen de erfgrens wordt aangebouwd. Hiermee ontstaat er een ruimte waar zowel een badkamer als ook een slaapkamer gerealiseerd kunnen worden die terug liggen ten opzichte van de woning en de bijkeuken en daarmee blijft de gewenste breedte van de tuin in takt. Dit plan is vervolgens samen in bouwteam verder uitgewerkt.

 

Vanuit de bijkeuken kom je straks in de hal, van daaruit kun je de slaapkamer in en de garage. De garage wordt ingekort en aan de voorzijde voorzien van openslaande deuren. Tussen de garage en de slaapkamer komt de badkamer die ruimte biedt voor een douche, toilet en wastafel in een ruime opstelling. Het geheel wordt drempelloos aangelegd. Vanuit de slaapkamer ontstaat er een mooie verbinding met de tuin door de peilpuien en de openslaande deuren.

 

Het geheel wordt door ons opgeleverd inclusief afwerkingen en installatiewerk zodat de opdrachtgevers hier straks jaren van kunnen gaan genieten.

 

Ontwerp: Bouwontwerp de Jong