Uitbreiding De Noordgouw Heerde


HEERDE – Bouwbedrijf Van Laar heeft het vertrouwen gekregen om In opdracht van de Stichting voor het Christelijk voortgezet onderwijs te Heerde de bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van de uitbreiding van Christelijk College De Noordgouw te Heerde uit te voeren.
 
De uitbreiding vindt plaats onder het “Open Leer Centrum” (OLC) aan de voorzijde bij de Eperweg. Dit deel is ca. 15 jaar geleden bij De Noordgouw aangebouwd. Deze vleugel bestaat uit een 1e verdieping met computer werkplekken, bibliotheek en studieruimte. Daaronder bevindt zich een buitenverkeersruimte die aansluit op het parkeerterrein. In de huidige situatie is het OLC via een loopbrug op de 1e verdieping vanuit het hoofdgebouw te bereiken. 
 
In het ontwerp dat nu voorligt worden, onder het huidige OLC, 3 lokalen gerealiseerd. Ook wordt de strook tussen de OLC-vleugel en het hoofdgebouw dicht gebouwd, waarbij er ook op de begane grond een verbinding komt tussen deze vleugel en het hoofdgebouw met een eigen entree en een magazijnruimte. De totale uitbreiding omvat ca. 500m2.
 
Na de bouwvak zal er gestart worden met de bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van de uitbreiding. Naar verwachting zal rond de jaarwisseling de oplevering van de uitbreiding plaatsvinden.
 
Architect: Cees Groen b.v.