Transformatie van kantoorpand naar zorgwooneenheden Zeewolde

ZEEWOLDE: Eind vorig jaar heeft Bouwbedrijf van Laar de transformatie van een bestaand kantoorpand naar 23 zorgwoningen verworven. Na een intensieve voorbereiding is er gestart met het strippen en slopen van de gehele binnenzijde van het pand. Inmiddels is het pand van binnen helemaal "kaal" en is er gestart met de opbouw. 

 

Deze zorgwooneenheden bestaan uit 17 studio’s en 6 appartementen. Deze worden over de 3 bestaande verdiepingen in het voormalig kantoorpand gerealiseerd. Op deze manier kunnen bestaande en lege kantoorpanden een nieuwe bestemming krijgen. Iets wat we steeds meer zien gebeuren.

 

De sloopwerkzaamheden zijn achter de rug. dit bestond onder andere uit het verwijderen van de plafonds, systeemwanden en de oude vloerbedekking. Ook wordt de oude installatie eruit gehaald. De verdiepingen worden zodanig gesloopt dat alleen de liftschacht en trappenhuis in takt blijven.

 

Er wordt nu gestart met de opbouw. Dit betekent dat iedere verdieping volledig opnieuw ingedeelt wordt. De studio's en appartementen worden van binnen volledig opnieuw opgebouwd inclusief prefab badkamers en keukens. De woningen worden verhuurklaar opgeleverd en de algemene ruimtes worden volledig afgewerkt inclusief vloer-, wand- en plafondafwerking.

 

Op de begane grond van het pand worden aan de achterzijde inpandige bergingen gemaakt zodat de bewoners straks ieder hun eigen inpandige bergruimte hebben. Omdat het een bestaand kantoorpand betreft blijven de werkzaamheden aan de buitenzijde beperkt tot het herstellen van beschadigingen aan de gevels, een aantal bouwkundige wijzigingen aan de gevels en het vernieuwen van de dakbedekking. 

 

Het pand wordt voorzien van een gehele nieuwe installatie inclusief onderverdeling zodat ieder appartement of studio zijn eigen aansluiting heeft. De planning is dat het project eind 2022 wordt opgeleverd.


Terug naar 'Nieuws'