Techlab in Hattemerbroek


HATTEMERBROEK: Afgelopen maandag heeft Jan-Pieter van Laar aan Steven van Bessen van het Techlab in Hattemerbroek een aantal Makita machines, opladers en accu’s uitgereikt. Bouwbedrijf van Laar levert met deze sponsoring een bijdrage aan de invulling van het Techlab wat zich in de afbouwfase bevindt in Hattemerbroek en waar straks de leerlingen uit de omgeving Wezep, Hattemerbroek, Hattem, Wapenveld en Heerde technieklessen krijgen.

 

Wat is Sterk Techniek Onderwijs?

STO staat voor Sterk Techniekonderwijs: een programma om techniekonderwijs te versterken en kinderen en jongeren te laten ervaren hoe Techniek & Technologie in hun leven een rol speelt en welke toekomstmogelijkheden zij daarin kunnen hebben. In de regio Noordwest Veluwe investeren we daarom samen flink op twee belangrijke thema’s, te weten:

 

1.     het verhogen van de kwaliteit en aantrekkelijkheid van technisch onderwijs op het VO (Voortgezet Onderwijs). Dit doen we door samen met het bedrijfsleven invulling te geven aan actueel en uitdagend techniekonderwijs op school én bij bedrijven.

 

2.     het bevorderen van instroom in het technisch onderwijs. Dit doen we door samen met het PO (Primair Onderwijs) kinderen vanaf groep 1 t/m 8 kennis te laten maken met Techniek & Technologie vanuit hun eigen interesses. Naast leuke en inspirerende lessen op school, komt de bovenbouw ook naar de TechLabs in de regio, waar ze zelf techniek kunnen ervaren.

 

Meer informatie kunt u vinden op: https://noordwestveluwe.techlab.nl/home

 

Bouwbedrijf van Laar is blij dat zij deze bijdrage kan leveren en hoopt dat veel leerlingen met plezier technieklessen gaan volgen in het nieuwe Techlab. Daarnaast zal Bouwbedrijf van Laar vanaf volgend schooljaar ook gaan kijken hoe zij een bijdrage kan leveren aan een praktische invulling door bijvoorbeeld leerlingen op het bedrijf of op een bouwlocatie te ontvangen om de techniek zo nog tastbaarder te maken voor de leerlingen.