Start uitbreiding en verduurzaming vrijstaande woning Hattem


HATTEM: Bouwbedrijf van Laar is vorige week gestart met de uitbreiding en verduurzaming van een vrijstaande woning in Hattem. Ruim een half jaar geleden werd Bouwbedrijf van Laar benaderd door de opdrachtgever, omdat zij de woning had aangekocht. Allereerst werden de plannen besproken en al snel werd duidelijk dat het project een dusdanige omvang had dat er een architect ingeschakeld moest worden. Deze is gevonden in Frans Rubertus. Samen is vervolgens opgetrokken om het plan uit te werken, de vergunning aan te vragen en dat resulteerde vorige week in de start van wederom een mooi project.

 

De woning is oud en was dermate slecht verbouwd en gerenoveerd dat hij flink onderhanden genomen moet worden, gezien de geringe omvang wordt hij op de begane grond fors uitgebouwd naar achteren.

 

Het totale project omvat het realiseren van een prachtige en moderne aanbouw met strakke lijnen en grote overstekken. Deze wordt aan de achterkant voorzien van een grote glaspartij. Om de aanbouw optimaal te benutten wordt er een grote doorbraak gerealiseerd. De kap van de woning was van dusdanig slechte kwaliteit dat deze volledig wordt gesloopt. Deze wordt opnieuw opgebouwd door middel van een in het werk getimmerde geïsoleerde kapconstructie. Hier is voor gekozen omdat de woning scheef gebouwd is. In de kap komen 3 nieuwe dakkapellen.

 

Van binnen wordt de bestaande woning volledig gestript en voorzien van een nieuwe geïsoleerde begane grondvloer, voorzetwanden, een compleet nieuwe installatie en moet hij volledig afgebouwd worden en voorzien van een badkamer, toilet en keuken.

 

Wederom een mooie uitbreidingsklus waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat!

 

 

Architect: Frans Rubertus