Start renovatie/verduurzaming woonhuis Lelystad


LELYSTADIn Lelystad zijn we gestart met de verbouw/renovatie en verduurzaming van deze vrijstaande boerderijwoning. Naast dat de woning gas-loos wordt heeft Anders Style een ontwerp gemaakt om de gehele begane grondvloer en vide met overloop te verbouwen en moderniseren.

 

De wens van de bewoners was om de woning te voorzien van een warmtepomp en een nieuwe technische installatie met onder andere domotica. Omdat bij deze installatietechnische ingrepen ook bouwkundige ingrepen benodigd zijn is er een plan gemaakt om de gehele begane grondvloer te renoveren.

 

De wensen bestonden onder meer uit een nieuwe badkamer, nieuwe keuken, grote doorbraken om de ruimtes meer op elkaar aan te laten sluiten, nieuwe vloeren, nieuwe geïsoleerde plafonds, nieuwe wandafwerkingen en mooie en moderne nieuwe binnendeuren.

 

We zijn daarom gestart met het strippen van de totale begane grond, vide en overloop. In de vide wordt een dakraam gerealiseerd om meer daglicht in de woning te krijgen. In verschillende dragende muren worden openingen gemaakt om de ruimtes meer met elkaar te verbinden en op sommige posities te voorzien van grote moderne deuren. Over de gehele begane grond is de dekvloer eruit gesloopt omdat hier vloerverwarming aangelegd gaat worden.

 

Om de woning energiezuiniger te maken wordt de gehele begane-grondvloer geïsoleerd, worden de oude raamroosters vervangen voor winddruk gereguleerde roosters en worden de plafonds geïsoleerd.

 

Bouwbedrijf Van Laar doet de gehele coördinatie van het uitvoeringstraject tot en met de wandafwerkingen en het schilderwerk.

 

Ontwerp: Anders Style