Restauratiewerkzaamheden authentiek landhuis te Heerde


HEERDE: Op een bijzondere plek middenin het bekenlandschap van Heerde ligt dit authentieke landhuis. Dit voorjaar zijn we gestart met de inspectie van het pand en na de vakantie zijn wij begonnen met het noodzakelijke onderhoud. Ook het schilderwerk van het pand, de dakkapellen en goten wordt aangepakt.

 

De prachtige dakkapellen met gebogen fronton en sierlijk uitgezaagde oren, de ramen en dorpels zijn hier en daar door weersinvloeden verslechtert of zijn aangetast door houtrot. Waar mogelijk worden deze door onze vakmannen op ambachtelijke wijze gerestaureerd. Als dit niet meer mogelijk is worden de delen zorgvuldig gereconstrueerd.

 

De dakconstructie rondom de dakkapellen bleek ook in een slechte staat. Het dakbeschot, de tengels, folies en latten worden door ons vakkundig hersteld en voorzien van de juiste nieuwe materialen.Tegelijkertijd wordt ook het lood- en zinkwerk van de dakkapellen en goten waar nodig gerepareerd of vervangen.

 

De bliksemafleiders, hoekkepers, ruiters en de hoekvorsten worden hersteld zodat het dak en de dakkapellen er in zijn geheel voor jaren weer tegen kan.