Restauratie monumentale stal en nieuwbouw schuur


APELDOORN: Na de zomervakantie is Bouwbedrijf Van laar verder gegaan met de restauratie en verbouwing van een oude monumentale stal en de nieuwbouw van een onderkelderde schuur met hobbyruimte en paardenstallen. Een mooi project waarbij de contouren nu echt zichtbaar beginnen te worden.

 

Voor de bouwvak schreven wij al over de start van dit project en toen is er een aanvang gemaakt met de werkzaamheden. In de vakantie is de nieuwe betonvloer in de monumentale stal gekomen en na de bouwvak zijn we verder gegaan met het restaureren van de kap en hebben we een verdieping in het gebouw gemaakt. De oude balkconstructie bleek helaas op sommige plekken heel erg slecht. Er is daarom gekozen om deze balken te vervangen voor goede oude balken. Zo behouden we de karakteristieke uitstraling. Na deze werkzaamheden zullen we verder gaan met het isoleren van het dak, het plaatsen van de voorzetwanden, het bouwen van de binneninrichting en het plaatsen van ramen en deuren. 

 

Achter de monumentale stal worden intussen de contouren van de schuur zichtbaar. De put is uitgegraven en de kelder krijgt zijn vorm. In de betonvloer van de kelder wordt direct de vloerverwarming meegenomen en na het plaatsen van de elementen zal het kelderdek aangebracht gaan worden. Als het kelderdek erop zit worden de vormen echt zichtbaar en komen we de grond uit. De staalconstructie kan dan geplaatst gaan worden inclusief de dak- en gevelbeplating om vervolgens ook dit pand in te gaan richten en af te gaan bouwen. Aan de achterzijde van de schuur zullen diverse paardenboxen gerealiseerd worden. In het voorste deel van de schuur zal tevens nog een verdieping worden gerealiseerd.

 

Naar verwachting zal het project nog dit jaar worden opgeleverd.
 
Ontwerp: BAS bureau voor architectuur en bouwadvies