Verbouw vrijstaande woning Epe


EPE: In de bosrijke omgeving van Epe wordt er door Bouwbedrijf van Laar hard gewerkt aan de verbouw en renovatie van een riet gedekte vrijstaande woning. Een project waarbij de hokkerige structuur aan de zijkant van de woning verdwijnt en er een moderne open keuken met bijkeuken wordt gerealiseerd. Bouwbedrijf van Laar is betrokken vanaf het moment dat de opdrachtgever met de ideeën speelde van de verbouw, maar niet goed wist hoe het aan te pakken. In bouwteam is daarom een plan ontwikkeld wat nu gerealiseerd wordt.

 

Het begon een aantal jaren terug toen wij benaderd werden door deze opdrachtgever. De wens was om aan de zijkant van de woning een bijkeuken en moderne open keuken te realiseren op de plek waar 3 kamers en een gang zaten. Er is toen gestart met het maken van verschillende ontwerpen zodat de opdrachtgever keuzes kon maken. Samen is naar de mogelijkheden en ook de financiële haalbaarheid van de ontwerpen gekeken en uiteindelijk is er een ontwerp gekozen wat vervolgens verder is uitgewerkt.

 

Na de bouwvak is Bouwbedrijf van Laar gestart met de realisatie die nog best wel wat uitdagingen kent. Eerst is de binnenzijde kaal gesloopt en zijn ook de dragende muren verwijdert en is de vloer gesloopt. Vervolgens is er gestart met het aanbrengen van de nieuwe constructie om de kap en de verdieping weer goed te kunnen dragen. Toen het geheel constructief weer stevig was is er gestart met het maken van grote uitsparingen in de gevel zodat er veel glas gerealiseerd kon worden wat een mooie beleving tussen binnen en buiten geeft. Ook is er een nieuwe toegangsdeur voor de berging gemaakt en is er een geïsoleerde vloer aangebracht.

 

De grote uitdaging in dit project zat hem in het verplaatsen van de meterkast en de gasmeter. Deze zaten namelijk midden in de beoogde ruimte en dat bracht nogal wat uitdagingen met zich mee. Want daarmee is een heel stukje hoofd-techniek van de woning volledig vervangen.

 

Als laatste worden de ruimtes van binnen verder volledig geïsoleerd en afgewerkt, zodat we deze voor de kerst aan de opdrachtgever kunnen opleveren. Een mooie verbouwklus waarbij we ons vakmanschap goed kunnen laten zien.