Renovatie en verduurzaming jaren '70 woonhuis te Vaassen


VAASSEN – Na de bouwvak zijn we gestart met de renovatie en verduurzaming van deze jaren '70 woning. Een mooie klus waarbij de woning gemoderniseerd wordt met het behoud van de jaren '70 stijl en hij qua techniek helemaal wordt bijgetrokken naar de eisen van deze tijd.

 

Nadat de gehele begane grond was gestript en de keuken, badkamer en toilet waren gesloopt is er gestart met de opbouw van de binnenkant. De woonkamer, keuken en hal worden voorzien van vloerverwarming en een tegelvloer van keramisch pakket. De keuken wordt geheel gemoderniseerd inclusief alle techniek en op de verdieping wordt een nieuwe badkamer gerealiseerd. Ook de binnendeuren, wandafwerking en de afwerkingen zoals plinten en vensterbanken worden vernieuwd.

 

Buitenom wordt de woning volledig verduurzaamd. Alle beglazing wordt vervangen voor nieuwe HR++ beglazing met zelfregulerende ventilatieroosters. Daarbij worden alle draaiende delen en buitendeuren ook vervangen. De kap is van binnenuit na-geïsoleerd en voorzien van gipsbeplating met een lichte afwerking. De spouw wordt gevuld met parels en de begane grondvloer wordt na-geïsoleerd vanaf de onderzijde. De houten gevelbekleding zal worden verwijderd, in het raamwerk wat daarachter zit zal een nieuwe hoogwaardige isolatie worden aangebracht en daaroverheen zullen nieuwe kunststof geveldelen worden aangebracht.

 

Voor de uitvoer van de isolerende maatregelen maakt de opdrachtgever straks gebruik van de ISDE-subsidie die vanuit het Rijk beschikbaar wordt gesteld voor het verduurzamen van bestaande woningen.

 

De werkzaamheden liggen op schema en het project zal begin oktober worden opgeleverd.