Renovatie en verbouw villa in Utrecht


UTRECHT: Aan de rand van de Vecht is Bouwbedrijf van Laar vorig jaar gestart met de renovatie en verbouw van een villa. Het betreft hier een karakteristieke stadsvilla die de nodige jaren weinig zorg en aandacht heeft gehad. Na een intensief voorbereidingstraject met opdrachtgever, adviseur en architect is vorig jaar gestart met de eerste fase van deze klus. Na de kerstvakantie is Bouwbedrijf van Laar gestart met de tweede fase.  

 

De wens van de opdrachtgever is om zowel de binnen- als de buitenkant van de woning volledig te renoveren. Zo werd vorig jaar als eerste gestart met het vernieuwen van de gebouwschil, hierbij werden alle ramen, deuren en kozijnen vervangen. Om de woning goed te isoleren werd de kap voorzien van nieuwe isolatie met dakbedekking. Ook werden hierbij de houten overstekken gerepareerd en hersteld. Door lekkages zat hier namelijk behoorlijk wat houtrot aan. Ook had de gevel door de tijd heen de nodige schade opgelopen, deze schades zijn hersteld en gefixeerd en er is gestart met het stukadoren van alle gevels.

 

Na de kerstvakantie is er gestart met de tweede fase. In deze fase wordt de woning volledig gestript aan de binnenzijde. Vervolgens zal de woning volledig geïsoleerd gaan worden. Zo komt er een nieuwe geïsoleerde begane grondvloer in en worden er voorzetwanden geplaatst. Daarna zullen er de nodige ingrepen gedaan moeten worden om de woning weer naar de eisen van deze tijd te krijgen. Daarvoor wordt de indeling veranderd, worden de trappen vernieuwd, zal de constructie verzwaard worden, komen er nieuwe afwerkvloeren in en zal het geheel voorzien worden van nieuwe binnendeuren en nieuwe plafonds.

 

Onderwijl er op locatie hard aan deze klus wordt gewerkt, wordt er op kantoor druk gerekend en getekend aan fase 3 waar wij achtereenvolgens mee aan de slag zullen gaan.

 

Een prachtig project dat geheel in bouwteam wordt uitgewerkt en uitgevoerd. Voor de zomer zullen we de complete metamorfose opleveren.

 

Architect: Qupus Architectuur