Renovatie en uitbreiding vrijstaande woning in Deventer


DEVENTER: Als de kinderen groot worden verandert veelal de woonwens. Daarbij komt dat de veranderingen van de tijd met zich mee brengt dat ruimtes anders gebruikt gaan worden. Waar vroeger de keuken een “werkruimte” was, is de keuken steeds vaker het hart van het huis waar gezellig getafeld wordt en wat een verlengstuk wordt van de woonkamer. Dit brengt mooie uitdagingen met zich mee waar wij in een bouwteam graag in meedenken. Zo kwamen de bewoners van deze vrijstaande woning bij ons met een prachtig plan van de architect waarin de woning intern verbouwd zou moeten worden en uitgebreid met een 2-tal aanbouwen.

 

Het begon met een schetsplan van de architect en de vraag van de opdrachtgever wat dat ongeveer zou gaan kosten. Samen zijn we ervoor gaan zitten en zijn hun wensen geïnventariseerd en is er een bouwkostenraming gemaakt. Op basis daarvan konden keuzes gemaakt worden en is in overleg met de architect het plan verder uitgewerkt. Daarbij is ook de installateur aangehaakt om de installatietechnische zaken verder met elkaar door te nemen en af te stemmen. Vervolgens zijn er diverse showrooms bezocht en is het plan compleet gemaakt zodat we begin september konden aanvangen met de werkzaamheden.

 

Interne verbouw

Vanbinnen wordt de woonruimte vergroot door de garage en de keuken open te breken en bij de woonkamer aan te trekken. Zo ontstaat er een grote leefkeuken die doorloopt in de woonkamer. Deze ruimtes worden volledig voorzien van vloerverwarming en mooie tegelvloeren. Ook de entree, hal en toilet worden gerenoveerd en daarmee weer helemaal naar de eisen van deze tijd ingericht.

 

Tuinkamer

Aan de achterzijde van de woning wordt een aanbouw gerealiseerd bestaande uit een berging en een tuinkamer. De tuinkamer wordt geïsoleerd uitgevoerd en is een mooi verlengstuk van de woonruimtes binnen. De tuinkamer wordt gebouwd van een eiken constructie met eiken delen aan de wand. De vloer wordt voorzien van strakke moderne tegels en aan de tuinkant komen grote glazen puien om zo de verbinding te maken tussen binnen en buiten. Deze tuinkamer is volledig in eigen werkplaats geprefabt en voorbereid om zo snel mogelijk te kunnen bouwen op de locatie.

 

Zij-entree

Veel mensen betreden hun eigen woning nooit via de voordeur maar altijd achterom. Dit is bij deze bewoners ook het geval en daardoor ontstond de wens om een overkapte entree te maken en de schuur te vergroten aan de zijkant van de woning. Zo kunnen de containers netjes verdekt onder dak staan en is er in de schuur ruimte voor de schoenen en de jassen. Ook deze aanbouw wordt volledig geïsoleerd uitgevoerd en krijgt een strakke en moderne uitstraling. Op die manier neemt het comfort van de woning nog meer toe en kunnen de zoons hun spullen gemakkelijk kwijt.

 

Volgens de planning gaan wij deze prachtige renovatie/uitbreiding in december opleveren.