Renovatie en uitbreiding villa te Epe


EPE: Begin deze maand zijn wij gestart met weer een heel mooi project. Voor een opdrachtgever in Epe is Bouwbedrijf van Laar gestart met de uitbreiding en renovatie van een vrijstaande woning. Aan de achterzijde en rechterzijde wordt de woning fors uitgebreid, om op de begane grond een grote leef keuken, werkkamer en speelkamer te realiseren.

 

 

Naar een Bouwontwerp van Bouwkundig Ontwerpbureau de Jong is samen met de opdrachtgever in bouwteam gestart met het uitwerken van het plan. Dit is constructief een mooie uitdaging in verband met de grote uitbouw aan de achter- en zijkant en daarmee het grotendeels verwijderen van de achtergevel. Hier is samen met de constructeur, ontwerper en ons al in een vroeg stadium goed contact geweest over de mogelijkheden en uitwerkingen zodat de opdrachtgever daar goede keuzes in kon maken.

 

Na het opschonen van het terrein en het inrichten van de bouwplaats is er gestart met het grondwerk en de fundering voor de aanbouw. Parallel daaraan wordt er binnen gewerkt aan het saneren van asbest en volledig strippen van de woning. De houten begane grondvloer wordt volledig verwijdert en nog voor de kerst zullen we een volledig geïsoleerde begane grondvloer storten.

 

De grote aanbouw biedt straks ruimte voor een grote leef keuken, een werkkamer en een speelkamer. Deze wordt traditioneel opgetrokken en aan de buitenzijde voorzien van details die overeenkomen met de bestaande woning. Zo worden de ramen en deuren voorzien van roedes, komt er een rieten schijnkap omheen en wordt hij voorzien van vergelijkbaar metselwerk als de woning.

 

De bestaande woning wordt van binnen volledig verbouwd en gerenoveerd, zo wordt de begane grond deels opnieuw ingedeeld, komt er op de verdieping een vaste trap naar zolder en worden de deurposities veranderd en wordt de zolder deels voorzien van een bergruimte, maar ook van een slaapkamer en een badkamer. Omdat de woning volledig over de kop gaat, wordt hij ook voorzien van een volledig nieuwe technische installatie.

 

Ook aan duurzaamheid wordt gedacht. Zo worden diverse oude ruiten vervangen voor HR++ glas, wordt de kap volledig van binnenuit geïsoleerd en worden bestaande muren voorzien van voorzetwanden. Daarna kan er verder worden gegaan met de volledige afbouw. Zo wordt de woning voorzien van nieuwe plafonds, wordt de kap, na het isoleren voorzien van gipsplaten en zal het geheel gestukadoord en geschilderd worden.

 

Op de begane grond komen tegelvloeren en het geheel wordt afgemaakt met een nieuwe keuken en nieuwe badkamers.

 

De planning is dat deze prachtige en straks complete woning komend voorjaar opgeleverd gaat worden. Een mooie klus waarbij wij ons vakmanschap en passie voor bouwen goed kunnen laten zien en wij de opdrachtgever kunnen ontzorgen met een totaalpakket.

 

Ontwerp: Bouwkundig ontwerpbureau de Jong