Paleis Het Loo


APELDOORN: Terwijl Paleis Het Loo vorig jaar haar deuren weer opende, werd er door Bouwbedrijf van Laar op de achtergrond nog hard gewerkt om ook de kantoren en de bedrijfskantine voor de medewerkers en vrijwilligers van Paleis Het Loo te renoveren.

 

In de afgelopen jaren heeft Bouwbedrijf van Laar diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zowel in opdracht van Paleis Het Loo als ook in opdracht van Koninklijke BAM. Als slotstuk van de grote verbouw verzorgden wij de afbouw van de kantoorvleugel. Dit is de (oostvleugel) van het Paleis en grenst aan de Koninginnetuin. Al eerder werden hier door Bouwbedrijf van Laar de nieuwe entree, meldkamer en diverse installatieruimtes gerealiseerd.

 

Een onderdeel in deze vleugel is de nieuwe eetzaal. Deze is eerst volledig gestript en daarna weer opgebouwd. Hierin zitten onder andere strakke beton ciré wanden, een prachtige eikenhouten vloer en een modern interieur (zie foto’s).

 

Achter de eetzaal liggen de Rook- en Kunstzaal. Prachtige hoog-monumentale ruimtes die tijdens de verbouw volledig beschermd waren en gebruikt werden als opslag. Ook deze ruimtes zijn weer volledig opgefrist en worden nu weer gebruikt als vergader- en bijeenkomstruimtes.

 

Na afronding van de werkzaamheden is Bouwbedrijf van Laar gestart met de restauratie van de treillages. Dit zijn de houten kunstwerken die aan de beide zijden van de beneden tuin staat, achter de cascades. Eén exemplaar is inmiddels gereed en teruggeplaatst (zie foto’s).

 

Bron: Paleis Het Loo