Oplevering villa te Epe


EPE: Vorige week was het een feestelijk moment in Epe. De woning die door Bouwbedrijf van Laar van top tot teen onderhanden is genomen, werd opgeleverd. Een dag later stond de verhuiswagen al voor de deur en deze week kunnen de opdrachtgevers genieten van een prachtig gerenoveerde en uitgebouwde woning.

 

 

Bouwbedrijf van Laar werd begin 2023 benaderd voor dit project in Epe. Na het brainstormen over de plannen en de rondgang ter plaatse bleek al snel dat een goed plan nodig was om dit project vanaf het begin goed aan te pakken. Daarvoor is Bouwontwerp de Jong toen ingeschakeld en zij hebben een prachtig ontwerp gemaakt dat helemaal in de stijl is van de woning. Hier heeft Constabiel uit Velp vervolgens een constructief ontwerp gemaakt en gezien de enorme sparing in de achter- en zijgevel was dat nog wel een uitdagende puzzel om met elkaar te maken. We hebben hiervoor vanaf het begin samen opgetrokken om tot een goed plan te komen. Met deze uitwerking is vervolgens het calculatietraject opgestart en dat vloeide voort uit een mooie opdracht.

 

 

Bouwkundig en qua installaties is de woning volledig gestript. Daarbij is het asbest gesaneerd en is er behoorlijk wat sloopwerk verricht. Zo is er een grote sparing gemaakt in de zij- en achtergevel en is de hele begane grondvloer eruit gegaan. Vervolgens is er gestart met een grote aanbouw om de woning in oppervlak behoorlijk te laten toenemen.

 

 

Op de begane grond is een ruime bijkeuken gesitueerd waarin de opstelling van de technische installatie zich bevindt en waar ruimte is voor het huishoudelijke apparatuur. Vanuit deze bijkeuken kun je doorlopen naar een prachtige grote leef keuken die grotendeels gesitueerd is in de aanbouw. Vanuit de keuken is er een doorgang naar de woonkamer die nog wordt voorzien van inbouwkasten met kamer-en-suite deuren. Naast de woonkamer en de keuken bevinden zich de speelkamer voor de kinderen en de werkkamer, beiden in de aanbouw. Alle ruimtes zijn volledig geïsoleerd en voorzien van nieuwe deuren/ramen/kozijnen en volledig afgewerkt van vloer tot plafond, zodat de opdrachtgevers er na de verhuizing zo in konden.

 

 

In de hal bevindt zich een nieuw toilet en in de royale entree bevindt zich een prachtige trap naar de verdieping. Deze trap is aangepast met nieuwe leuningen en verhoogde borstweringen. Al met al een prachtig en modern geheel. Op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers en een badkamer. Deze zijn ook volledig opnieuw afgewerkt en qua indeling gewijzigd. De gevels en de kap zijn daarbij geïsoleerd en ook is de installatie vernieuwd. Een toevoeging die hierin is gedaan is de vaste trap naar de zolder. Deze was er op voorhand niet. Op de zolder is veel sloopwerk verricht om vervolgens onder de geïsoleerde kap en gerenoveerde dakkapel plaats te bieden aan een royale slaapkamer, een badkamer en een bergzolder.

 

 

De aanbouw is aan de buitenzijde voorzien van een prachtige rieten schijnkap helemaal in de stijl van de woning. Omdat Bouwbedrijf van Laar dit project van A tot Z mocht verzorgen, is dit plaatje helemaal compleet.

 

 

Wij kijken terug op de realisatie van een prachtig project en wensen de bewoners heel erg veel woonplezier toe!

 

Ontwerp: Bouwontwerp de Jong

Constructie: Constabiel