Oplevering transformatie van kantoorpand in Zeewolde naar 23 zorgwooneenheden


ZEEWOLDE: Vorige week vrijdag was het een heuglijk moment, samen met de betrokken partijen en de opdrachtgever is de taart aangesneden om de oplevering te vieren. Na een intensieve bouwperiode van een jaar is het zover, de 23 zorgwooneenheden zijn gereed.

 

Deze zorgwooneenheden bestaan uit 17 studio’s en 6 appartementen. In het bestaande kantoorpand aan de Planetenveld zijn deze gerealiseerd. Met deze transformatie zijn er 23 woningen gerealiseerd wat hard nodig is in de huidige tijd van woning schaarste.

 

Bouwbedrijf Van Laar is begin vorig jaar gestart met de sloopwerkzaamheden. Deze bestonden uit het totaal strippen van de binnenzijde van het gebouw inclusief de installaties. De verdiepingen zijn zodanig gesloopt dat alleen de liftschacht en trappenhuis in takt zijn gebleven.

 

Nadat de sloopwerkzaamheden waren uitgevoerd is er gestart met het volledig opnieuw indelen van de verdiepingen. De studio’s en appartementen zijn volledig opnieuw opgebouwd inclusief prefab badkamers en keukens. De woningen zijn verhuur klaar opgeleverd en de algemene ruimtes zijn volledig afgewerkt inclusief vloer-, wand- en plafondafwerking. Ieder appartement of studio heeft zijn eigen installatie dus ook daarvoor is een hoop werk verzet.

 

Op de begane grond van het pand zijn aan de achterzijde inpandige bergingen gemaakt, zodat de bewoners ieder hun eigen inpandige bergruimte hebben. Daarnaast is er een overdekte fietsenstalling inclusief laadpunten voor de elektrische fietsen en zijn er een aantal appartementen met een tuintje buiten. De werkzaamheden aan de buitenkant zijn beperkt gebleven tot het herstellen van beschadigingen aan de gevels, een aantal bouwkundige  wijzigingen aan de gevels en het vernieuwen van de dakbedekking.

 

Een prachtige klus waar wij met trots op terug kijken. Wij danken onze opdrachtgever voor zijn vertrouwen in ons en wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier toe.