Oplevering ter Heerdtshof Vaassen


VAASSEN - Het is zover! Na bijna anderhalf jaar bouwen is Bouwbedrijf Van Laar deze week gestart met de gefaseerde oplevering van het project ‘ter Heerdtshof’ in Vaassen. Geïnspireerd door de statige herenhuizen uit het verleden aan de Dorpsstraat, heeft architectenbureau Van Erken Calandt het project ‘ter Heerdtshof’ vormgegeven op de locatie van het voormalige garagebedrijf Wielink.

 

Met de komst van 18 appartementen en de bibliotheek naar het dorpscentrum, neemt de nieuwbouw een voorname plaats in. Er is bij het ontwerp gekozen voor een portiekontsluiting van de appartementen, waardoor geen galerijen nodig zijn. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijk gevelbeeld. De appartementen hebben een goede ligging. In het ter Heerdtspad is de aflopende bouwhoogte van drie naar twee bouwlagen en de gevel onderverdeling in harmonie met de aanwezige woningen. De ruimte aan het ter Heerdtspad komt ten goede aan het uitzicht en leefklimaat van de bestaande en de nieuwe woningen.

 

Tijdens de bouw is gebruik gemaakt van duurzame materialen en de investeringen in duurzaamheid zijn direct zichtbaar: zonnepanelen, standaard zonwering om opwarming in de zomer te voorkomen, puien met triple-beglazing en infiltratiekratten voor regenwater in de bodem. Daarnaast zijn de appartementen niet voorzien van een gasaansluiting. Verwarmen en (ver)koelen van de individuele appartementen geschiedt met een geavanceerd verwarmingssysteem. De eigen warmtepomp in het appartement wordt per entree/trappenhuis aangesloten op een bodembron voor warmte- en koudeopslag in de bodem. Het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp wordt gecompenseerd door de opbrengst van de eigen zonnepanelen van ieder appartement.

 

“ter Heerdtshof” is een ontwikkeling van OnzeBouwmeester. Een samenwerking van Van Vemde Projectontwikkeling B.V. in Twello en Nijhuis-Heddes Delft B.V. in Delft.