Oplevering 7 nieuwbouw woningen in Plan Oosterbaan te Hoorn (Heerde)


HEERDE: In het centrum van buurtschap Hoorn heeft Bouwbedrijf Van Laar 7 prachtige en landelijk gelegen nieuwbouw woningen opgeleverd. Nog net voordat de bouwvak startte kregen de bewoners de sleutels overgedragen.

 

LIGGING

Het plan is gelegen aan de rand van buurtschap Hoorn en biedt u ruime kavels die zich op een natuurlijke wijze voegen in de omgeving en met een prachtig rustgevend uitzicht over de weilanden.

 

De woningen hebben een ‘dorpskarakter’ waarbij de architectuur een vriendelijke en knusse uitstraling heeft gekregen. Kenmerkend voor de situering zijn daarbij; ruime kavels met meer dan gemiddelde tuindiepte, op de straat georiënteerde en ruime voortuinen.

 

ARCHITECTUUR

De gevelsteen is een baksteen van goede kwaliteit en natuurlijke kleuren zoals warm rood en antraciet. De pannen hebben een diepe kleurintensiteit, omdat zij voorzien zijn van een speciale, minder vuil aantrekkende, toplaag. De draaiende delen worden voorzien van een warme oker achtige tint.

 

De goten zelf zijn niet betimmerd en daar waar plaatmateriaal aan de buitengevel is toegepast is steenvezelbeplating met een kunststoftoplaag gebruikt. Dit alles resulteert in een woning die zijn uitstraling behoud en de onderhoudskosten voor u minimaliseert.

 

Deze duurzame woningen zijn ontworpen met aandacht voor aspecten als kwaliteit, veiligheid,  energiezuinigheid en onderhoud. Het resultaat is een comfortabele woning die uw investering meer dan waard is.

 

Door de architectonische vormgeving, natuurlijke kleuren en de inrichting van het plangebied, heeft het een eigen gezicht gekregen met de karakteristieken rust, ruimte en landelijk. Een woonomgeving waar u zich prettig en thuis zult voelen, zowel binnen als buiten uw woning.

 

INDELING

De 7 woningen bestaan uit 3 blokjes, namelijk 2 blokken bestaande uit twee-onder-één kap woningen en 1 blok van 3 rijenwoningen. De twee typen (2-1 kap en rijwoning) worden onderscheiden door hun detaillering en kleurstelling van de baksteen, waarbij het blok van 3 woningen refereert naar het voormalig bijgebouw van de boerderij.

 

Met het nieuwbouwplan is een ‘losse’ bouwstructuur gecreëerd die mooi aansluit op het omliggende coulisselandschap. Dit wordt nog versterkt door de beukenhagen die in het plan zijn opgenomen. Bovendien behoud het groen de sterke markering bij het begin van de Singelweg door de prachtige 4 beeldbepalende rode beuken te behouden.

 

De woningen zijn gebouwd volgens het WoonHeerlijk bouwsysteem van Bouwbedrijf Van Laar.

 

Architect: Vorm3