Oplevering 10 duurzame nieuwbouw appartementen Villa Taberna te Heerde


HEERDE: In het centrum van Heerde heeft Bouwbedrijf van Laar in opdracht van Van Vemde Projectontwikkeling 10 nieuwbouw appartementen aan de Bonenburgerlaan gerealiseerd en opgeleverd. Deze 3- en 5 kamerappartementen zijn van alle gemakken voorzien en voldoen aan een hoge mate van duurzaamheid.

 

Architectuur en privacy

De vormgeving van Villa Taberna sluit naadloos aan bij de karakteristieken van de Bonenburgerlaan. De plattegronden zijn samen met architect Paul van Erken Calandt met zorg gekozen en bieden allen veel wooncomfort.

10 appartementen in 3 bouwlagen worden ontsloten door 2 entree’s/lift- trappenhuizen per 5 appartementen, waardoor de privacy zo optimaal mogelijk blijft. Deze 3- en 5 kamerappartementen hebben een netto gebruiksoppervlakte van 80.7 t/m 163 m².

Ieder appartement heeft op het terrein 1 berging, het eigen parkeerterrein omvat 17 parkeerplaatsen voor bewoners en hun bezoekers.

 

Duurzaam

Zon en aarde zorgen voor energie; een groot deel van materialen met een hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten hebben voorrang bij het detailleren van daken, gevels, kozijnen en andere bouwkundige voorzieningen. Regenwater wordt geïnfi ltreerd in de bodem.

Het dak van het appartementencomplex is voorzien van zonnepanelen die zowel voor het individueel, als ook voor het gezamenlijk gebruik zijn. In de techniekruimte van de woningen staan de bodemwarmtepompen die gevoed worden vanuit bodembronnen onder het achtergelegen parkeerterrein. Ieder appartementen kan gekoeld of verwarmd worden door middel van de vloerverwarming die is aangesloten op de individuele warmtepomp. Ventilatie geschied door middel van een CO2 gestuurd ventilatiesysteem.

De woningen beschikken over een hoge mate van isolatie en de aluminium kozijnen zijn uitgevoerd met triple-beglazing. Het totaal maakt dit complex een duurzaam geheel dat vooruitloopt op de duurzaamheidseisen van deze tijd.

 

Garantie

De appartementen zijn gebouwd onder Woningborg garantie.

 

Meer informatie leest u op: http://www.villataberna.nl

 

Ontwerp: Architectenbureau Van Erken Calandt