Officiële opening aanbouw W.G. v.d. Hulstschool


EPE: vorige week woensdagmiddag werd, in winterse sferen, de aanbouw van de W.G. v.d. Hulstschool officieel geopend. Onder toeziend oog van alle leerlingen, ouders, leerkrachten en activiteitencommissie knipten de oudste en jongste leerling, het lint door.

 

Neelke Heldoorn, directeur van deze christelijke basisschool in Epe, sprak van een bijzondere dag. “Twee dames, Cele en Senna, hebben een eretaak. Hierbij hebben ze bijzondere kleren aan want niet alleen mogen ze de nieuwe aanbouw officieel openen, ze laten ook de nieuwe schoolshirts zien. Deze zullen de leerlingen aan hebben tijdens sport en andere evenementen.” De nieuwe schoolshirts hebben een andere kleur gekregen; een frisse groene kleur. “We hebben gekozen voor de kleur groen die ook in het logo en de naam van de school voorkomt. En iedereen kent onze school als de ‘groene school’,” aldus Heldoorn, verwijzend naar de groene buitenkant van de school. Wethouder Maarten Heere was als wethouder van onderwijs van de gemeente Epe ook getuige van deze officiële opening.

 

“De bovenbouw, de groepen 7 en 8, kreeg sinds een jaar of 3-4 les op een dependance, de oude kleuterschool van de W.G. v.d. Hulstschool. We werken heel veel met alle groepen samen en we proberen zoveel mogelijk groep doorbrekend te werken, maar doordat de bovenbouw in de dependance les had, werkte dat belemmerend. Sinds november zijn de groepen 7 en 8 weer hier en kunnen we het onderwijs geven zoals we dat voor ogen hebben. Een voorbeeld: de groepen 7 en 8 helpen de groepen 1 en 2 bij de inloop. Dat was voorheen veel geregel en dat hoeft nu niet meer. Ook voor het team is het prettiger werken, het team wordt er sterker van en we kunnen de lijntjes kort houden.” De rest van de schooldag werd gevuld met feestelijke activiteiten. De leerlingen konden 2 van in totaal 14 workshops kiezen die Cultuurplein had georganiseerd.

 

De school is een stuk ruimer geworden en door de materialen die hergebruikt konden worden is er een mooie aansluiting op het bestaande schoolgebouw ontstaan.

 

Wij wensen de kinderen en leerkrachten veel (leer)plezier in de uitgebreide school.

 

Architect: KHV van de Poel architecten

Bron: De Schaapskooi