Nieuwe rolsteigers voor Bouwbedrijf van Laar


WAPENVELD: Medewerkers vormen het hart van ons bedrijf. Om hun veilig en goed hun werk te kunnen laten doen investeert Bouwbedrijf van Laar continu in verbeteringen. Zo zijn er dit jaar 2 nieuwe rolsteiger systemen van Altrex aangeschaft. Naast de aanschaf is het ook van belang dat de medewerkers goed op de hoogte zijn van hoe ze de steiger op moeten bouwen en gebruiken, daarom hadden wij gisteren met alle collega’s een toolbox verzorgt door Altrex bij ons op kantoor.

 

 

Nadat we met elkaar bijgepraat hadden aan de werkplaats onder het genot van een drankje en een gehaktbal werden we door de vertegenwoordiger van Altrex klassikaal bijgepraat over werken op hoogte. Daarbij werden we geïnformeerd over de wetgeving en het gebruik van ladders, trappen en steigers. Een goede inhoudelijke sessie waarbij helaas ook een aantal vervelende cijfers werden getoond, waarin gezien wordt dat er jaarlijks nog veel ongelukken gebeuren. Daarnaast werd de presentatie afgerond met een aantal foto’s van praktijkvoorbeelden over hoe klimmateriaal niet gebruikt moet worden, maar wat we helaas toch nog vaak in de praktijk wel zien.

 

 

Vervolgens gingen we van de theorie naar de praktijk en heeft de vertegenwoordiger van Altrex ons meegenomen naar de werkplaats. Daar stond onze nieuwe steigerbok met al het materiaal. Het materiaal dat is aangeschaft is extra stevig en licht. Dit maakt het minder belastend voor de medewerkers om te gebruiken en zorgt voor een langere levensduur. Dit bleek ook toen de steiger opgebouwd werd. Het systeem is makkelijk, veilig en goed op te zetten en is een stuk stabieler dan de oude steigers. Tijdens de opbouw kregen we de nodige tips en trucs waardoor iedereen goed en veilig met het steiger op weg kan.

 

 

Wij hopen hiermee een goede basis te hebben, waarmee we verder kunnen bouwen aan de toekomst!