Starthandeling vernieuwbouw De Krugerstee


VAASSEN – Op dinsdag 2 maart heeft Jan-Pieter van Laar, directeur van Bouwbedrijf van Laar, samen met Marije Beekman, locatiedirecteur van De Krugerstee, de overeenkomst getekend voor de vernieuwbouw van De Krugerstee in Vaassen.Na de ondertekening werd er al een start gemaakt met de sloop. Samen met de leerlingen sloeg wethouder Erik Visser met een voorhamer de eerste stenen uit de muur. Op naar een mooie en duurzame school. Na deze werkzaamheden was het uiteraard tijd voor taart en champagne.

 

De Krugerstee is momenteel gevestigd aan de Westerenkweg 23 in Vaassen. Het terrein waarop de school staat, maakt deel uit van een grotere plot, waarop nog twee schoolgebouwen staan. Daarnaast is er sprake van openbaar groen. Eén van deze andere twee schoolgebouwen is van basisschool ’t Mozaïek van Stichting ProCon. Het andere schoolgebouw was voorheen in gebruik door basisschool Rotonde en later door Montessorischool Vaassen.

 

De vernieuwbouw van een school voor De Krugerstee geschikt voor basisonderwijs te Vaassen, groot circa 1.330 m2 bvo.

 

Bouwbedrijf Van Laar doet de bouwkundige werkzaamheden en installatiewerkzaamheden inclusief coördinatie en alle genoemde werkzaamheden vallen onder één perceel.

 

In maart gaan we starten en we hopen als alles volgens planning verloopt begin 2022 het vernieuwde gebouw op te leveren. Op naar een mooie en duurzame school!

 

 

Bouwkundige uitwerking is names MORFIS verzorgd door architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra (GAF). Het installatieontwerp is gemaakt door Vintis Installatieadviseurs B.V. en het constructieontwerp door SWINN B.V. Het projectmanagement en de directievoering tijdens de bouw is in handen van PentaRho.