Klaas Zondergeld 40 jaar in dienst


Wapenveld: Op vrijdag 25 augustus werd Klaas Zondergeld in het zonnetje gezet tijdens een door het bedrijf georganiseerde receptie. Velen hebben aan de uitnodiging gehoor gegeven en genoten van de feestelijkheden in de oude Molenaarswoning bij Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld.

 

 

Het was Jan-Pieter van Laar die Klaas, zijn vrouw Clara en de aanwezigen toesprak. Hij gaf aan dat het voor het bedrijf belangrijk is dat mensen zich thuis voelen in de organisatie en dat zij zich met liefde voor het vak iedere dag weer inzetten om samen prachtige projecten in de regio te realiseren. En dan is het prachtig als er een 40 jarig jubileum gevierd mag worden.

 

 

Jan-Pieter stond stil bij een aantal hoofdpunten uit de afgelopen 40 jaar. Klaas is op 15 augustus 1983 officieel in dienst gekomen van het bouwbedrijf dat toen onder leiding stond van de 2e generatie Van Laar, bestaande uit Jan, Eb en Alke. Klaas had toen al een jaar stage achter de rug en is daarmee eigenlijk al 41 jaar verbonden met het bedrijf. Klaas startte op de locatie aan de Beatrixweg in Vaassen. In de begin jaren 90 werd het bedrijf voortgezet door Jan en André van Laar en verhuisde het naar de Radeweg op het Eekterveld in Vaassen. En in 2016 verhuisde het bedrijf naar Wapenveld, toen Jan-Pieter van Laar binnen het bedrijf begon waarna hij het bedrijf in 2019 als 4e generatie Van Laar voort mocht zetten. Klaas heeft dus met 3 generaties “Van Laar” gewerkt en in al die jaren ook 3 werkplekken gehad.

 

 

Dat er in 40 jaar veel verandert is, werd door Jan-Pieter ook toegelicht. Klaas begon zijn loopbaan als junior-calculator zonder computer of smartphone. Door alle ontwikkelingen in die 40 jaar zijn Klaas zijn werkzaamheden behoorlijk veranderd en is hij uitgegroeid tot een projectmanager waarbij hij projecten van calculatie tot oplevering begeleid en daarbij valt te denken aan woningen, bedrijfsgebouwen, scholen, winkels en monumenten. In die 40 jaar heeft hij veel opdrachtgevers meerdere malen mogen bedienen en de omgeving staat dan ook vol met projecten die door Klaas zijn begeleid. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: de restauratie van de kerktoren in Vaassen, diverse projecten bij Paleis Het Loo, de restauratie van Erve IJzerman in Wapenveld en bijvoorbeeld Apotheek Stellendam in Vaassen.

 

 

Het voordeel van 40 jaar in dienst zijn is dat iemand ontzettend veel kennis en ervaring opbouwt. In Klaas zijn geval wordt daar door collega’s graag gebruik van gemaakt en hij wordt dan ook wel gezien als de vraagbaak van kantoor. In zijn werk en ook in zijn vrije tijd mag hij graag bouwtekeningen maken en dan niet met de computer, maar gewoon met de hand.

 

 

Naast zijn werk is Klaas in al die jaren ook zeer actief geweest binnen de personeelsvereniging waarin hij zelfs bijna 25 jaar in het bestuur heeft gezeten. Zijn creativiteit liet hij daarbij graag zien en hij vond het altijd weer een uitdaging om ieder jaar weer een nieuw leuk programma neer te zetten.

 

 

Klaas heeft in die 40 jaar een heel stuk historie van Bouwbedrijf van Laar meegemaakt, maar daar ook zeker aan meegeschreven en een bijdrage aan geleverd. Tot slot werd Klaas hartelijk bedankt voor zijn inzet en betrokkenheid in de afgelopen 40 jaar en dankte Jan-Pieter de aanwezigen voor hun komst en ook de opdrachtgevers voor hun vertrouwen in het bedrijf in al die jaren. Na overdracht van de nodige cadeaus, een woordje vanuit de personeelsvereniging en een korte toelichting en dankwoord van Klaas Zondergeld zelf, werden de feestelijkheden voortgezet.