Het gemaal Tricht


TRICHT: Het gemaal Tricht, op de rand van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, is vernieuwd en vergroot. In dit plan is rekening gehouden met de historische bebouwing. Het oude gemaal gebouw is namelijk voor de werkzaamheden verplaatst en later weer teruggeplaatst op de oude plek. Nu het gebouw dus weer op zijn oorspronkelijke plaats staat, was het tijd om het gebouwtje weer helemaal in ere te herstellen.

 

Bouwbedrijf van Laar heeft in opdracht van Pannekoek GWW het gemaal gebouwtje gerestaureerd. De werkzaamheden bestonden uit het restaureren van het dak, het vernieuwen van de dakgoten en het herstellen van het houtrot aan de gootbodems en het aanhelen van het tegelwerk aan de binnenzijde van de wanden en de vloeren.

 

Als de schilder straks klaar is kan het gebouwtje er weer voor de nodige jaren tegenaan. Zo blijft een stukje historie op deze plek bewaard.

 

Meer informatie over de locatie en de werkzaamheden die daar zijn uitgevoerd kunt u vinden op: https://www.waterschaprivierenland.nl/historisch-gemaal-bij-tricht-tijdelijk-verplaatst