Feest met 3 medewerkersmijlpalen


VAASSEN: Op vrijdag 17 juli werden Gerrit van de Kolk, Henk Pelgröm en Joke Meuken-Schrijver in het zonnetje gezet tijdens een door het bedrijf georganiseerde receptie voor de jubilaris en pensionado’s. Velen hebben aan de uitnodiging gehoor gegeven en genoten van de feestelijkheden in ‘Bij Maarten in’t Koetshuis’ bij Kasteel de Cannenburch in Vaassen.

 

Het was Jan-Pieter van Laar die de drie medewerkers toesprak. Hij gaf aan dankbaar te zijn voor de trouw van de medewerkers aan Bouwbedrijf Van Laar en het kunnen vieren van het 25 jarige jubileum van Gerrit en het nog in goede gezondheid met pensioen kunnen gaan van Henk en Joke, na  maar liefst dienstverbanden van 47 en 41 jaar. Ook fijn dat ondanks deze rare tijd er toch zoveel mensen zijn gekomen om het samen met ons te vieren, aldus de directeur van het bouwbedrijf.

 

Allereerst werd Gerrit van de Kolk toegesproken die in de afgelopen 25 jaar, vanaf dat hij als leerling binnen kwam, is uitgegroeid tot chef werkplaats en ook zijn mannetje staat als bouwplaatscoördinator. Bij dat laatste worden door hem restauratie projecten uitgevoerd en gecoördineerd waaronder Paleis Het Loo en het vorig jaar opgeleverde gerestaureerde boerderijcomplex ‘Erve IJzerman’ in Wapenveld. Betrokkenheid en meedenken deed Gerrit ook bij het inrichten en moderniseren van de eigen timmerwerkplaats van Van Laar in Wapenveld. De kennis en ervaring van de jubilaris wordt niet alleen bij het herstel van monumentale panden ingezet, maar ook in de nieuwbouw bijvoorbeeld bij een tweetal projecten waar prachtige tuinkamers met eikenhouten constructies werden gerealiseerd. Jan Pieter prijst Gerrit ook omdat hij zijn kwaliteiten en zijn vakmanschap als leermeester overdraagt aan de nieuwe generatie vaklieden. Essentieel en waardevol voor de toekomst van het bedrijf.

 

Dan is het Henk Pelgröm, die net als Joke, met drie generaties van de Van Laar’s, van de totaal vier, mocht samenwerken. Jan-Pieter kent Henk al van jongs af aan en toen hij op zijn 15met Henk als vakantiekracht mocht helpen bij het maken van een kapconstructie van een schuur, leerde Henk hem zo de eerste kneepjes van het timmeren. Veel later, toen Jan-Pieter als projectmanager in het bedrijf was gekomen, werkte hij samen met Henk aan de verbouw en uitbreiding van het bedrijfspand van Van Laar in Wapenveld. Weer een leerzame periode waarbij hij de oplossingsgerichtheid in Henk zijn werkwijze ging zien en waarderen. Bijzonder detail daarbij is dat Henk niet zijn lunch in zijn koelbox bewaart, maar dat deze dienst doet als gereedschapskist! Bewondering wordt ook uitgesproken voor hoe de pensionaris op alle veranderingen van de afgelopen 47 jaar heeft ingespeeld en de wijze waarop hij mee is gegaan in de tijd.

Dat heeft hem uiteindelijk bij het prachtige bouwproject van de 18 appartementen met bibliotheek in Vaassen gebracht, waar vakman Henk op de bouwplaats nu de realisatie van dit complex aanstuurt. En dat is hemelsbreed nog geen 500 meter afstand van de plek waar het werkzame leven voor hem begon, aan de Beatrixweg in Vaassen, de toenmalige bedrijfslocatie van Bouwbedrijf Van Laar.

 

Dan een dame in de bouw? Jazeker, Joke Meuken-Schrijver die 41 jaar haar mannetje heeft gestaan in inderdaad nog steeds een mannenwereld als de bouw. Ook daar heeft Jan Pieter jeugdherinneringen aan, zoals het maken van tekeningen voor Joke en dat hij zaterdags de bedrijfsbusjes waste en daarbij Joke’s bureaula met snoep wist te vinden. Nooit gedacht uiteindelijk met haar samen te werken.

Joke die naast haar functie als boekhoudster en administratief medewerker toch ook een soort moederrol vervulde binnen het bedrijf. Betrokken bij al het wel en wee van het bedrijf en haar medewerkers. Aan iedere verjaardag werd gedacht en zij heeft ook jaren haar rol vervult binnen de personeelsvereniging.

Ook zij ging met haar tijd mee waarbij in het tijdsbestek van de 3 generaties een volledige omslag heeft plaatsgevonden van handmatig boekhouden naar een compleet digitaal geïntegreerd financieel en administratief systeem. De interesse voor de vernieuwing en het oppakken daarvan heeft Joke tot het laatst toe gehouden. Zij is een betrokken medewerkster die haar vertrouwelijke functie op een bijzonder betrouwbare wijze heeft ingevuld, aldus Jan-Pieter.      

 

De drie gevierde medewerkers en partners werden hartelijk bedankt voor hun betrokkenheid en inzet van de afgelopen jaren en ontvingen als dank de nodige cadeaus, waarna de feestelijkheden werden voortgezet.