Beantwoorden van vragen over duurzaamheid en energielabel


HEERDE – De tweede energiebeurs van Heerde vond vrijdagavond 13 en zaterdag 14 februari plaats in het Innovatiecentrum Duurzame Technieken van Biomassatechniek Van Munster aan de Wiekenweg 9a in Heerde en werd geopend door burgemeester Pijnenburg. Particulieren, bedrijven, sportclubs en zorginstellingen, iedereen die wat met duurzaamheid heeft kon er terecht. De bewustwording om slimmer en beter om te gaan met de eindige energiebronnen neemt toe en daarmee ook de vragen. Ook waren er vragen over de door de overheid verstrekte energielabels.


De Stichting Heerde Duurzaam, een groep ondernemers die nauw samenwerkt in energetische aanpak van gebouwen pakte het initiatief van de Gemeente op. "Iedereen in Nederland ontvangt een energielabel. Dat geeft ook aan wat er nog te verduurzamen is. Wij helpen graag bij het maken van een compleet plan wat daarop toegesneden is. Zie het als een gezamenlijke inspanning van ondernemers die schouder aan schouder in de materie staan" aldus Gerjohn van Munster van Biomassatechniek. De partners zijn Aalberts Duurzaam, Bouwbedrijf Van Laar, Dutherma, architect Erwin Haas, de Rabobank Noord Veluwe en Heva.


De leden van de Stichting Heerde Duurzaam verdiepen zich in de jongste ontwikkelingen op duurzaamheidgebied. Heerde, als Cittaslow gemeente, juicht de verduurzaming van harte toe en ondersteund waar mogelijk in een streven om samenwerking te bevorderen. In het Innovatiecentrum ontvingen vele geĂ¯nteresseerden die het pad van de duurzaamheid willen bewandelen alle gewenste inlichtingen.