25-jarig jubileum Joke Meuken-Schrijver


VAASSEN - Bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar mocht zich vorig jaar verheugen op 3 jubilarissen van 25 jaar en ook dit jaar mag er een 25 jarig jubileum worden gevierd. Bijzonder ook omdat het met dames in de bouw nog geen gemeengoed is, maar Joke Meuken en het bouwbedrijf zijn echt met elkaar vergroeid. Deze mooie mijlpaal werd op vrijdag 18 september gevierd in restaurant 't Koetshuis bij Kasteel de Cannenburgh in Vaassen. Velen gaven gehoor aan de uitnodiging om de jubilaris te feliciteren tijdens de receptie die haar werd aangeboden door het bedrijf.

 

Het was André van Laar die de jubilaris toesprak en aangaf dat, naast de 25 jaar dat Joke onafgebroken bij de firma actief is, zij ook nog 5 jaar eerder, een periode van 11 jaar voor het bedrijf heeft gewerkt. Totaal dus maar liefst 36 jaar. De komst van de kinderen kreeg voorrang in die tussenliggende periode. En juist toen Joke dacht om weer een baan op te pakken, belde Jan van Laar sr. of zij in de gelegenheid was om haar job weer op te pakken. Het heeft zo moeten zijn, aldus Van Laar.

 

In haar loopbaan heeft mevr. Meuken dus nog samengewerkt met de vorige generatie Van Laar’s en maakte zij vrijwel de gehele periode mee waarin Jan en André van Laar binnen de onderneming actief waren. Alle veranderingen binnen het bedrijf, de intrede van de automatisering, de bedrijfsverplaatsing van het centrum van Vaassen naar industrieterrein Eekterveld, de overname van het bedrijf door de derde generatie en nog zoveel meer, zij heeft het allemaal meegemaakt.

 

Van Laar onderstreepte haar betrokkenheid en gaf aan; "Je hebt altijd hart voor de zaak gehad! Je leefde mee met alles wat er gebeurde zakelijk, maar ook in de privésfeer. Je bent vergroeid met het bedrijf, met ons als familie Van Laar en ook bij je collega’s op kantoor en op de bouwplaats toonde jij je altijd betrokken.

 

In haar functie verzorgd zij onder andere de financiële administratie van het bedrijf en zij heeft daarom een vertrouwelijke positie. Van Laar gaf aan dat het geweldig mooi is als je z'n betrouwbare medewerkster binnen je gelederen mag hebben. Van opgeven wist Joke ook niet. Zo werd zij eens door een scooter van de fiets gereden en liep daarbij ernstig letsel op aan schouder en arm. Maar dat was voor haar geen reden voor ziekteverzuim. Ze kwam naar kantoor, met haar arm in de mitella, en nam plaats achter haar bureau om er voor te zorgen dat de werkzaamheden niet stagneerden.

 

Na al deze mooie woorden dankte André Joke voor haar geweldige inzet en betrokkenheid, namens Jan en de familie Van Laar. Haar werd als aandenken een stijlvolle en moderne combinatie van sieraden aangeboden en Herman, haar man, een pakket met hartige versnaperingen.