25-jarig jubileum Hans van Laar


VAASSEN: Op vrijdag 1 maart werd Hans van Laar in het zonnetje gezet tijdens een door het bedrijf georganiseerde receptie. Velen hebben aan de uitnodiging gehoor gegeven en genoten van de feestelijkheden in Vaassen bij Maarten in’t Koetshuis.

 

Het was Jan-Pieter van Laar die Hans, zijn vrouw Annet en de aanwezigen toesprak. Hij gaf aan dat het voor het bedrijf belangrijk is dat mensen zich thuis voelen in de organisatie en dat zij zich met liefde voor het vak iedere dag weer inzetten om samen prachtige projecten in de regio te realiseren. En dan is het prachtig als er een 25 jarig jubileum gevierd mag worden. Extra speciaal was het omdat Hans, Jan-Pieter zijn oom is en omdat 1 maart de geboortedag is van Hans zijn vader, Jan-Pieter zijn opa en tevens de oud-directeur eigenaar van Bouwbedrijf van Laar.

 

Jan-Pieter stond stil bij een aantal hoofdpunten uit de afgelopen 25 jaar. Hans is op 1 maart 1999 officieel in dienst gekomen van het bouwbedrijf dat toen onder leiding stond van zijn broers André en Jan (3e generatie van Laar). En Hans is destijds begonnen op de locatie aan de Radeweg in Vaassen.

 

Hans is in de omgeving bekend als de “van Laar” die jarenlang rond heeft gereden met een witte Volvo bakwagen met autokraan van het bouwbedrijf. Hans heeft zo’n 20 jaar met deze vrachtwagen in de omgeving rondgereden en verzorgde hiermee niet alleen het transport van eigen materieelstukken zoals hekken, keten, lichtmasten, bouwliften en steigers, maar ook diverse kunstwerken van onder andere Paleis Het Loo of halffabricaten die aan de eigen werkplaats geprefabriceerd worden. Vandaag de dag is het een blauwe Renault vrachtwagen die Hans bestuurd en waarmee hij nog steeds het transport verzorgd.

 

Naast het transport wat Hans dus al 25 jaar voor Bouwbedrijf van Laar verzorgd is hij ook degene die de bouwplaatsen inricht en daar alles voor regelt. Als u dus een bouwplaats van Bouwbedrijf van Laar tegenkomt, dan is het Hans die hem ingericht heeft. Jan-Pieter refereerde aan de houten lattenborden die vroeger op alle bouwplaatsen stonden met daarop aangegeven wat er gebouwd werd. Ook deze werden altijd verzorgd en geplaatst door Hans. Vandaag de dag hebben deze plaats gemaakt voor stalen frames met daarin een doek waarop vaak een impressie van de bouw te zien is.

 

Aan de werkplaats van Bouwbedrijf van Laar draagt Hans de verantwoording over al het materieel en zorgt hij dat alles gekeurd en geregistreerd is. Tevens zorgt hij voor de reparaties van kapotte machines en houd hij de voorraad bij. En als er dan nog tijd over is, helpt hij mee op de bouwen. Zo heeft Hans menig steiger gebouwd, betonvloer gestort, gebouwdeel gesloopt, kraanwerk verricht en aftimmerwerk aangebracht. En zo kan er nog veel meer verteld worden, want in 25 jaar gebeurt er een hoop.

 

Jan-Pieter sloot af met het bedanken van Hans voor zijn inzet en betrokkenheid in de afgelopen 25 jaar en dankte de aanwezigen voor hun komst. Na de overdracht van de cadeaus, was het Mariëtte die namens de personeelsvereniging Hans toesprak. Hans kreeg als cadeau van de personeelsvereniging een houten vrachtwagen met daarin een mooie attentie. Hans sloot af met het uitspreken van een dankwoord aan alle aanwezigen waarna de feestelijkheden werden voortgezet.