Fundering gelegd bij nieuwbouw Jehova's getuigen in Kampen


KAMPEN: Een feestelijk moment want Bouwbedrijf van Laar is gestart met de nieuwbouw van het bijeenkomstgebouw van de Jehova’s getuigen in Kampen. Na het slaan van de 1e funderingspaal is nu de fundering gelegd en zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang!

 

Na een voorberedingstraject van een aantal maanden is allereerst gestart met het uitvoeren van de eerste graafwerkzaamheden om de bouwput en bouwplaats gereed te maken.  Vorige week zijn de heipalen de grond ingeslagen en is er gestart met de fundering. Hiermee is de bouw officiëel gestart en wordt er intussen volop gewerkt.

 

Het bijeenkomstgebouw, ook wel Koninkrijkszaal genoemd door de Jehova’s getuigen, krijgt een moderne uitstraling. Er zal veel aandacht worden besteed aan duurzaamheid. Het gebouw wordt goed geïsoleerd en er komt een warmteterugwininstallatie. Tevens wordt het dak voorzien van zonnepanelen. Ook wordt er een warmtepomp geïnstalleerd zodat er geen gasaansluiting nodig is.

 

De gemeente Kampen verleende eind 2020 de omgevingsvergunning voor de bouw van de vergaderplaats. Vanwege de coronapandemie konden de werkzaamheden niet meteen beginnen. Dezelfde pandemie deed de Getuigen uiteindelijk besluiten om het project niet zelf op te pakken maar om het uit te besteden. Normaliter zetten ze daarvoor een regionaal team van eigen bouwvrijwilligers in. Na een zorgvuldig offertetraject hebben Jehovah’s Getuigen de opdracht in vol vertrouwen aan Bouwbedrijf Van Laar gegund. In de opdracht zijn duidelijke afspraken gemaakt over de werkzaamheden, kosten en planning, maar het belangrijkst is de veiligheid tijdens de bouw: Jehovah’s Getuigen hanteren wereldwijd voor al hun bouwprojecten een strikt ‘Zero Accidents’-beleid.